tromaktiko: Πάτρα: Έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων




Εντείνεται το πρόβλημα με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάτρα, καθώς κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, προχώρησαν στον αποκλεισμό της εισόδου. Έτσι τα απορριμματοφόρα δεν...



 μπορούν πλέον να κάνουν αποκομιδές, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών να παραμένουν στους κάδους.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ ελήφθη κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούν να κλείσει, διότι όπως υποστηρίζουν «δεν αντέχουμε άλλο».

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, θα πραγματοποιούν συνελεύσεις σε καθημερινή βάση, ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις για το αν θα συνεχίζουν ή όχι τις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνέλευση των κατοίκων, υποστήριξε ότι θα γίνουν βελτιώσεις στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν ακόμα έξι μήνες για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Όσον αφορά στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, τα αποτελέσματα χημικών αναλύσεων δείγματος νερού από τον γειτονικό χείμαρρο Καραβά οι οποίες έγιναν σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών, έδειξαν διαρροή στραγγισμάτων από την Ξερόλακκα προς το χείμαρρο, με υπαρκτό πάντα τον κίνδυνο να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στο μεταξύ, ακόμα και πριν από τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ καταγράφονταν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή έχει παραδώσει στις διοικήσεις των σωματείων της υπηρεσίας καθαριότητας νέες προτάσεις και περιμένει τις τοποθετήσεις τους



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!