tromaktiko: Απάντηση στο: "γιατί τόσος φθόνος στους έχοντες"

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: "γιατί τόσος φθόνος στους έχοντες"



Ζήσε αραχτός κι εγώ θα δουλεύω, και 12 και 15 ώρες την ημέρα. Εσύ φίλε που γράφεις το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9800.html#more ).
Και "στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό" και φαίνεται ποιος είναι ο πετυχημένος στη ζωή. Αλλά να μην παραπονιέσαι που θα ζω καλύτερα από σένα. Να λες "αυτός διάλεξε να δουλεύει σα σκυλί και να έχει σπιταρώνα και αυτοκινητάρα, ενώ εγώ ζω στο νοίκι και πηγαίνω με το λεωφορείο" και να μην φθονείς την κατσίκα του γείτονα και να θέλεις να ψοφίσει, γιατί αυτός κουράστηκε για να την αποκτήσει...και θα αποκτήσει κι άλλη...κι άλλη...
Εγώ, φιλαράκο, θα μένω σε μια σπιταρώνα, θα έχω τις αυτοκινητάρες μου, θα στέλνω τα παιδιά μου στο ιδιωτικό σχολείο και μετά θα τα στείλω στο εξωτερικό να σπουδάσουν, θα φοράω φιρμάτα ρούχα, θα κάνω ακριβά δώρα στη γυναίκα μου, θα πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό σε 5αστερα ξενοδοχεία, θα κάνω το κέφι μου με τα λεφτά που θα βγάζω επειδή δουλεύω 15 ώρες. Εσύ κάτσε χαλλλαράαα να πιεις το φραπέ σου στην καφετέρια της γειτονιάς σου και να αισθάνεσαι πετυχημένος. Εγώ ο δύσμοιρος θα υποστώ το κρασί μου να είναι παλιό, το χαβιάρι μου να είναι μαύρο, το τυρί μου να είναι μουχλιασμένο, το νερό της πισίνας μου να είναι ζεστό, την υπηρέτρια μου να έχει σχιστά μάτια και τη γυναίκα μου να έχει κοντή φούστα. Τι δυστυχία.
Αλλά με τα δικά σου μυαλά και το άλλοθι που έχεις βρει για να είσαι τεμπέλης, έχει πάει η Ελλάδα κατά διαόλου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!