tromaktiko: Το "σύνδρομο του λυκανθρώπου" απάντηση στη φαλάκρα

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το "σύνδρομο του λυκανθρώπου" απάντηση στη φαλάκρα



Το γονίδιο, που προκαλεί τη γενετική ανωμαλία, γνωστή ως “υπερτίχωση” ή “σύνδρομο του λυκάνθρωπου” ανακάλυψαν επιστήμονες, που εκτιμούν, πως θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση για το άκρως αντίθετο πρόβλημα, την...


 υπερβολική τριχόπτωση, που οδηγεί στη φαλάκρα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, επιστήμονες από την Καλιφόρνια, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πεκίνο, ανακάλυψαν την αιτία που κρύβεται πίσω από την υπερβολική τριχοφυΐα, που προκαλεί την “υπερτρίχωση” σε όλο το σώμα, σε όσους πάσχουν από το “σύνδρομο του λυκάνθρωπου” και πιστεύουν πως με τη χρήση φαρμάκων, θα μπορέσουν να προκαλέσουν τριχοφυΐα σε τμήματα, όπου δεν υπάρχουν τρίχες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι ταυτόχρονα επιφυλακτικοί, ως προς το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα άμεσα, ενώ εκφράζουν ανησυχίες ως προς το κατά πόσο μπορούν να προκαλέσουν τριχοφυΐα σε ένα μόνο μέρος του σώματος, χωρίς να επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Το “σύνδρομο του λυκάνθρωπου” είναι εξαιρετικά σπάνιο και εκτιμάται, ότι έχουν παρατηρηθεί μόλις 50 περιπτώσεις τα τελευταία 300 χρόνια.

Μία από αυτές, είναι και η 11χρονη Σουπάτρα από την Ταϊλάνδη, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, μπήκε στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, ως το πιο τριχωτό κορίτσι του κόσμου

cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!