tromaktiko: Κατασχέσεις για μεγαλοφοροφυγάδες και μιζαδόρους. Γιατί δεν τους πειράζετε;

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κατασχέσεις για μεγαλοφοροφυγάδες και μιζαδόρους. Γιατί δεν τους πειράζετε;



Αφού το πρόβλημά μας είναι να μαζέψουμε ζεστό χρήμα, γιατί δεν το παίρνουμε πρώτα από αυτούς που το έχουν και μάλιστα...
εντελώς παράνομα, δηλαδή εις βάρος όλων των υπολοίπων; Για να γίνω πιο συγκεκριμένη: Μόνο από το βρώμικο κύκλωμα με τα σικέ παιχνίδια έχουν βρεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Αν είστε μάγκες, εσείς οι κρατούντες, κατασχέστε τα, και βάλτε στα στο λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους. Το ίδιο να κάνετε και για όλους όσους έχουν δηλώσε 10 ενώ έχουν βάλει 1000. Τότε να δείτε τι λεφτά θα μαζέψετε. Και θα έχετε και τους αγανακτισμένους να πανηγυρίζουν και να σας υποστηρίζουν.

Μήπως όμως μετά από τέτοιους ελέγχους θα βρείτε ενόχους στην πλειοψηφία των βουλευτών που έχουν περάσει από τα έδρανα τα τελευταία 30 χρόνια; Μήπως θα βρείτε λερωμένους σχεδόν όλους τους διευθυντές δημόσιων οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, εφοριών, πολεοδομιών κλπ., δηλαδή τα κολλητάρια της εκάστοτε κυβέρνησης; ΝΑ γιατί κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να γίνει.

Α, και κάτι άλλο: Αφού κατασχέσετε τα "κλοπιμαία" στείλτε τους ενόχους και στην ψειρού--όσους δεν θα έχουν προλάβει να εγκαταλείψουν εγκαίρως τη χώρα. Και αυτούς που θα φύγουν να μην τους αφήσετε να ξαναπατήσουν το πόδι τους στη χώρα που κατέστρεψαν.

Αν τυχόν γίνονταν τα παραπάνω, θα είχαμε λόγο να ξαναχαμογελάσουμε και να ελπίσουμε. Τίποτα όμως δεν φαίνεται να γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Γι' αυτό καλείται ο "μεγαλοεισοδηματίας" των 9.000 ευρώ ετησίως να βγάλει το φίδι από την τρύπα...

Μ' αυτά και μ' αυτά, σε λίγο εσείς οι 300, θα θεωρείτε τον Χατζηγάκη πολύ τυχερό... Το πιάσατε το υπονοούμενο;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!