tromaktiko: Η ψήφος μου δεν είναι δεδομένη

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η ψήφος μου δεν είναι δεδομένη



Θυμάσαι πατέρα, που είχες διπλασιάσει τους μισθούς των εργαζομένων το 1982, προκειμένου να ζουν αξιοπρεπώς;
Ε λοιπόν πατέρα, τους επανέφερα σε εκείνα τα επίπεδα, αρκετά έζησαν αξιοπρεπώς οι εργαζόμενοι.
Θυμάσαι πατέρα, που οι εργαζόμενοι έπαιρναν 14 μισθούς; Πάει αυτό πατέρα, δέκα μισθοί και πολλοί είναι.
Θυμάσαι πατέρα, εκείνη την ιστορική σου φράση Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες; Ε λοιπόν πατέρα, μάθε ότι η Ελλάδα έγινε περιζήτητη, σιγά – σιγά θα ανήκει σε πολλούς (σε Τούρκους, Σκοπιανούς, Καταριανούς κλπ) όποιος θέλει μπορεί να πάρει ένα κομμάτι της.
Θυμάσαι πατέρα, τους δημοσίους υπαλλήλους; Έβαλα τον Πάγκαλο και άλλους και τους είπαν χαραμοφάηδες, τεμπέληδες και κάτι τέτοια και τώρα δεν μιλάει κανένας, τους έκοψα τους μισθούς για να μη μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, τους έβαλα απέναντι στους άνεργους και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και δε μιλάει κανένας. Τώρα βάφτισα τους φόρους, αλληλεγγύη και πάλι δεν μιλάει κανένας.
Θυμάσαι πατέρα, εκείνο το Εθνική ανεξαρτησία λαϊκή κυριαρχία; Δεν ισχύουν πλέον η Εθνική ανεξαρτησία έπαψε από πέρσι να ισχύει και τα πάντα αποφασίζονται από την Μέρκελ και τον Τρισέ.
Θυμάσαι πατέρα, που διέγραφες τους βουλευτές που εξέφραζαν απόψεις ενάντια στο λαό; Ε τώρα είναι εντελώς διαφορετικά, διαγράφονται όσοι εκφραστούν υπέρ του λαού.
Θυμάσαι πατέρα, που έσπαγες το κεφάλι σου για το κυκλοφοριακό; Εγώ πατέρα, το έλυσα αμέσως, πήγα τη βενζίνη 2€ το λίτρο και δεν κυκλοφορεί κανένας. Επειδή δεν ξέρεις πόσο είναι τα 2€ σου λέω ότι είναι περίπου 700 δραχμές.
Θυμάσαι πατέρα, τα περήφανα γηρατειά; Περήφανα είναι και τώρα, πεθαίνουν χωρίς κανείς να τους βοηθήσει, ούτε φάρμακα παίρνουν, ούτε σε γιατρό πάνε. Περήφανοι σου λέω, πεθαίνουν όρθιοι.
Θυμάσαι πατέρα, όταν το 1985 είχες πάρει δημοσιονομικά μέτρα και βγήκε ο Κουτσόγιωργας και είπε να πηγαίνουν οι Έλληνες μια φορά το χρόνο λιγότερο στην ταβέρνα; Η ταβέρνα πατέρα, είναι πλέον τουριστικός προορισμός, μια φορά το χρόνο και αν πάνε οι Έλληνες. Άσε ρε πατέρα, πήγαιναν στις ταβέρνες και μεθούσαν και συζητούσαν αρνητικά για μένα. Τώρα ο καθένας μόνος του στο σπίτι.
Θυμάσαι πατέρα, που τέσσερις βουλευτές (Πάγκαλος, Σημίτης Παπανδρέου Βάσω και Αυγερινός) σε αμφισβήτησαν και δεν ενέδωσες; Εμένα πατέρα με αμφισβήτησαν δεκαέξι αλλά ούτε εγώ ενέδωσα, τους είπα ότι θα χάσουν τον παχυλό τους μισθό και το βούλωσαν.
Θυμάσαι πατέρα που στο Σύνταγμα μαζεύονταν χιλιάδες άνθρωποι και σήκωναν τη γροθιά τους φωνάζοντας ρυθμικά το ‘νομά σου; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μαζεύονται στο Σύνταγμα χιλιάδες άνθρωποι μόνο που αντί για τη γροθιά σηκώνουν τη ανοιχτή παλάμη τους και αντί για το ‘νομά μου φωνάζουν ρυθμικά «κλέφτες-κλέφτες».
Θυμάσαι πατέρα τότε που οι βουλευτές πήγαιναν από πόλη σε πόλη και ενημέρωναν τον λαό για το κυβερνητικό έργο και ο κόσμος τους έραινε με ροδοπέταλα και παραληρούσε; Τώρα τα πράγματα άλλαξαν δεν μπορεί κανείς βουλευτής να κυκλοφορήσει ελεύθερος, αντί για ροδοπέταλα του πετάνε γιαούρτια και αυγά και τον γιουχάρουν.
Θυμάσαι πατέρα που έδινες μάχες κατά της ανεργίας και της ανέχειας; Τα πράγματα άλλαξαν, οι άνεργοι είναι πλέον 800.000 και οι πλατείες της Αθήνας γεμάτες από άστεγους και πεινασμένους πολίτες.
Θυμάσαι πατέρα που εσύ έφτιαχνες νοσοκομεία για τον πολίτη και είχες φτιάξει κοινωνικό κράτος; Βρε πατέρα σε τι μπελάδες με ‘βαλες ξέρεις τι τράβηξα μέχρι να τα καταργήσω;
Το ΠΑΣΟΚ πατέρα ζει ιστορικές στιγμές επανήλθε στα ποσοστά του 1974. Μόνο που τότε πατέρα, έλεγαν με καμάρι ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα όσοι με ψήφισαν ντρέπονται να το πουν.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!