tromaktiko: «Η απάντηση θα προέλθει και πάλι από το ΠΑΣΟΚ»

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Η απάντηση θα προέλθει και πάλι από το ΠΑΣΟΚ»



«Για να ξανακερδίσουμε το λαό θα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ιδεολογικά...
νεφελώματα που έκαναν το ΠΑΣΟΚ συνώνυμο της μεταπολιτευτικής κρίσης. Δεν πάλιωσαν οι ιδέες μας αλλά απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να ρίξουν νερό στα πιστεύω μας» τόνισε από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στελεχών, ο κ. Παναγιωτακόπουλος άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στην οικονομική της πολιτική.

«Λίγους μόλις μήνες μετά τις νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ τελευταίες εκλογές, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρειαζόταν ελάχιστος πολιτικός χρόνος για να πεταχτούν οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού στο καλάθι των σκουπιδιών και μία Κυβέρνηση που αναδείχθηκε στηριζόμενη στη θέληση του λαού για αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και προοπτική, να έχει καταστεί τόσο αδύναμη και φοβική που να προκαλεί τη λύπηση των ίδιων των ψηφοφόρων της.

Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της επίθεσης κατά των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας στο όνομα της σωτηρίας της χώρας αλλά και το ότι στο όνομα του ΠΑΣΟΚ θα ζωντάνευαν στην Ελλάδα του 2011 πολιτικές που μπροστά τους η Θάτσερ φαντάζει σαν μια προοδευτική εκδοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στην οργανωτική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας άμεσες αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματος:

«Η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι καλύτερη από εκείνη της κυβέρνησης.

Οι αιτίες είναι πολλές:
Οι πληγές που δημιούργησε το μνημόνιο στην πραγματική οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία αποπροσανατόλισε και αδρανοποίησε τα μέλη μας γιατί δεν ξέρουν τι να πιστέψουν, αυτά που λέγαμε πριν ή αυτά που πράττει ως κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η συνειδητοποίηση των αδιεξόδων με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ δημιούργησε τέτοιο ιδεολογικό κομφούζιο, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ έπαψε πλέον να είναι ένα κόμμα με προοδευτική ταυτότητα και κατάντησε πολιτικός χώρος, χωρίς αρχές και αξίες, όπου οι περισσότεροι συμμετέχουν για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες και αλλότριες σκοπιμότητες.

Οι κομματικές οργανώσεις κατάντησαν πλέον κομματικές σφραγίδες και ταμπέλες χωρίς ίχνος ζωής και αμφιβάλλω ακόμα αν θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν ως εκλογικός μηχανισμός.

Το κόμμα έχει μεταλλαχθεί και μετατράπηκε σε ΜΚΟ χειροκροτητών και κομματικο-κυβερνητικών υπαλλήλων έχοντας πλέον απομακρυνθεί από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση.

Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος δεν μας ακούει πια ως κόμμα»
Επανέλαβε επίσης την πρόταση του για τη διοργάνωση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, για όλα τα ζητήματα (πολιτικά και οργανωτικά) που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας πως:

«Είναι φανερό ότι φιέστες τύπου «Συνδιάσκεψης» δεν μπορούν να απαντήσουν στο σημερινό μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα δεν είναι να ανακαλύψουμε τον τρόπο για να εκτονωθούν προσωρινά οι εντάσεις και οι διαφωνίες αλλά επιτέλους να λειτουργήσουμε σαν συγκροτημένο κόμμα!

Και εδώ δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε χρειάζεται να ανακαλύψουμε πολύπλοκες λύσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Για την ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.

Για το Εθνικό σχέδιο δράσης για την έξοδο από το μνημόνιο στη βάση της ανάπτυξης της χώρας με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο δημόσιο χώρο.

Για το ΠΑΣΟΚ της νέας - μετά το μνημόνιο - εποχής που διαθέτει πειστική και ελπιδοφόρα αφήγηση για το μέλλον της πατρίδας μας.

Για την εκλογή όλων των οργάνων σε όλα τα επίπεδα.»
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος προχώρησε στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την οικονομική πολιτική προς την Κυβέρνηση, τονίζοντας πως:
«Τα μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η κόπωση της οικονομίας και της κοινωνίας και η εμπέδωση καθεστώτος ύφεσης.

Χρειάζεται αναστροφή της οικονομίας εδώ και τώρα και συστράτευση της κοινωνίας στο να στηρίξει με τις θυσίες της την δημοσιονομική προσαρμογή.

Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να ξαναγεννηθεί ελπίδα για το οικονομικό αύριο της χώρας.»

Σε ότι αφορά τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις, ο κ. Παναγιωτακόπουλος , τόνισε:

«Οι τελευταίες εξελίξεις και το θρίλερ της περασμένης Τετάρτης δοκίμασε τις πολιτικές αντοχές όλων μας. Έκπληκτοι παραδοθήκαμε σε ένα όργιο φημών και πληροφοριών που όμοιό του δεν ζήσαμε στη μεταπολιτευτική μας ιστορία.

Ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός θα οδηγούνταν στην παραίτηση και το πολιτικό του τέλος και μαζί του θα οδηγούσε στην άβυσσο ένα ολόκληρο κόμμα.

Χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς καμία συμφωνία. Δεν παραιτούνται οι Πρωθυπουργοί που έχουν τη δεδηλωμένη, ούτε βάζουν από την πίσω πόρτα στην Κυβέρνηση αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και τους καταδίκασε ο λαός στις τελευταίες εκλογές.

Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει από μόνος του στο όνομα του λαού και του ΠΑΣΟΚ. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε, από το λαό επιλέχτηκε, εκεί είναι οι αναφορές του, εκεί πρέπει να είναι το αποκούμπι του.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να προέλθει από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί παρά, στις κρίσιμες τούτες στιγμές, όπου κάτω από την πίεση των εξελίξεων, την πίεση των αρνητικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης περιόδου, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ – παρά τα προβλήματα του, να βγει μπροστά.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Πρώην Υπουργοί, Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πάνω από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, Μέλη Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ από ολόκληρη την Ελλάδα. Από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, από τη Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα και από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα. Μετά την ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, δόθηκε ο λόγος και τοποθετήθηκαν πάρα πολλά στελέχη για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.

Στην αρχή της σύσκεψης παρουσιάστηκε 10λεπτο αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!