tromaktiko: Που ήσασταν κύριοι ‘’αγανακτισμένοι’’ τόσα χρόνια; Απλές ερωτήσεις ενός φτωχού ....!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Που ήσασταν κύριοι ‘’αγανακτισμένοι’’ τόσα χρόνια; Απλές ερωτήσεις ενός φτωχού ....!



Εδώ και ένα μήνα προβάλετε συνεχώς το κίνημα των ‘’αγανακτισμένων’’ . Έχουν τόσα ακουστεί για αυτούς που κάποιοι νομίζουν ότι θα σώσουν την Χώρα.
Μάλιστα τους παρομοιάζουν και σαν σύγχρονους επαναστάτες, όμοιους με αυτούς του ’21, οι οποίοι θα ανατρέψουν το βάρβαρο πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα και θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέα μονοπάτια. Δυστυχώς όλα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Και τα κανάλια για ακόμα μία φορά ακολουθούν τον δρόμο της προπαγάνδας, δίνοντας στους συγκεντρωμένους μια εικόνα δύναμης και ανατροπής. Αλλά επειδή δουλεύω στο Σύνταγμα κάθε μέρα και σας βλέπω, έχω να σας υποβάλλω κάποιες μικρές ερωτήσεις.

Και η πιο απλή…. Που ήσασταν τόσα χρόνια κύριοι αγανακτισμένοι; Μήπως πίνατε το φραπόγαλο και ζαλίζατε το καλαμάκι 5 ώρες, χτυπώντας δυνατά τα πούλια από το τάβλι και λέγατε ‘’να ζήσει η φοιτητική ζωή’’ και ‘’να’ σαι καλά ρε γέρο που στέλνεις λεφτά’’.

Πόσοι από σας κύριοι ‘’αγανακτισμένοι’’ έχετε υψώσει Ελληνική Σημαία στο σπίτι σας την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου; Τότε σας ένοιαζε να βγείτε από τις 9 το πρωί να πάτε να πιάσετε πρώτο σταντάκι στο καφέ για να βλέπετε την πασαρέλα που περνούσε από μπροστά σας και να συγκρίνετε ποιας μαθήτριας η φούστα είναι πιο κοντή. Και τώρα αγοράζετε την μεγαλύτερη σημαία που θα βρείτε να την πουλάει μαύρος και θα την κρατάτε γεμάτος χαρά και μόστρα γιατί κάνει ‘’μπαμ’’ όπως λέμε από μακριά; Ντροπή και αίσχος. Τώρα μάθατε ποιο είναι το Εθνικό μας Σύμβολο…. Δυστυχώς.

Πως κύριοι ‘’αγανακτισμένοι’’ επιβιώνετε τόσες ημέρες στην Πλατεία, και φυσικά εννοώ τους πρωτομάστορες του ‘’κινήματος’’, που μένουν ολημερίς και ολονυχτής στις σκηνές, εντός της Πλατείας. Από πού τρώτε; Από πού αγοράζετε κάθε μέρα τον καφέ σας; (ο πιο φτηνός εκεί γύρω κάνει 3€). Μήπως υπάρχει επιχορήγηση του κινήματος και αν ναι από ποιους; Που κάνετε την ανάγκη σας; Και αυτήν την βασική ερώτηση την κάνω γιατί και μόνο που σας βλέπω να κάνετε την ανάγκη σας στο πάρκο, τρελαίνομαι. Έχετε βρωμίσει την πλατεία περισσότερο και από τους αλλοδαπούς. Αλλά ναι, τι λέω τώρα, έχετε και μια μαύρη σακούλα που γράφει ‘’εδώ μόνο ανακύκλωση’’. Αυτό θα πει οργάνωση κύριοι; Την δείχνουν και τα κανάλια και λέει ο κόσμος ‘’κοίτα ρε φίλε οργάνωση’’. Κάθε πρωί που πάω στη δουλειά τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν 4 ώρες τις βρωμιές σας. Λες και ο Χ.Υ.Τ.Α. της Κερατέας ήρθε στο Σύνταγμα. Έλεος….

Κάθε μέρα 25 άτομα κλείνετε την Λ. Αμαλίας γιατί είστε ‘’αγανακτισμένοι’’. Αγανακτισμένοι από την κίνηση κύριοι; Μαζεύεστε μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και χτυπάτε τις κατσαρόλες. Και το βασικότερο; Μουντζώνετε τούβλα. Γιατί κάθε μέρα, και ιδίως την Κυριακή, στη Βουλή ουδείς υπάρχει. Οπότε βρίζετε και μουντζώνετε τα τούβλα του κτιρίου (δεν εννοώ ανθρώπους, παρόλο που υπάρχουν πολλά ζωντανά τούβλα εκεί μέσα). Και όταν νυχτώσει ανάβετε και το λέιζερ και κάνετε σχεδιάκια πάνω στο κτίριο, λες και θα πληγώσετε το πολιτικό σύστημα. Μεγάλη ζημιά κάνετε κύριοι στο πολιτικό κατεστημένο. Ούτε ο Μάκης στη Ζούγκλα δεν σας δίνει σημασία. Δεν πουλάτε πια. Και ας αναφερθώ και για τα ‘’γηπεδικά’’ συνθήματα. Φωνάζετε και βρίζετε λες και είστε στο γήπεδο. Αυτό δείχνει το επίπεδο του ‘’κινήματός’’ σας. Δεν σέβεστε και τα μικρά παιδιά, τα οποία δικαιολογημένος ως άβουλα και κρατώντας τον πατέρα τους από το χέρι, ακούνε τις βρισιές σας, τρώγοντας το σουβλάκι από το σκύλο που κυκλοφορούσε πριν 2 ημέρες στην Πλατεία. Τον οπαδικό σας χουλιγκανισμό ακόμα και εκεί δεν μπορείτε να τον αποβάλετε.

Και θα ήθελα στο τέλος να συγχαρώ τα ηγετικά στελέχη αυτού του ‘’κινήματος’’, δηλαδή τους διοργανωτές. Φωνάζουν να φύγει το μεσοπρόθεσμο και να κηρυχθούν εκλογές, και όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε έναν εξ’ αυτών (μη γνωρίζοντας με τι είχε να κάνει), ‘’ωραία, φεύγει το μεσοπρόθεσμο, πέφτει και η κυβέρνηση. Και μετά τι;’’ αυτός κοιτούσε την κάμερα με το βλέμμα της αγελάδας που βλέπει το τρένο να έρχεται κατά πάνω της. Και επαναλαμβάνω την ερώτηση ‘’ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;’’. θα βγάλετε το άλλο κόμμα και νομίζετε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα; Θα ψηφίσετε Κ.Κ.Ε. που μιλάει για ανατροπή και με τα τόσα ‘’ΟΧΙ’’ που λέει σε λίγο θα μας πει ‘’ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ;’’. θα ψηφήσετε ΣΥΡΙΖΑ; -Θα κάψετε πολλά καταστήματα πάντως. ΛΑΟΣ; -Τα λόγια είναι περιττά. (Οι Οικολόγοι-Πράσινοι σας μισούν γιατί πατάτε το πράσινο).

Σταματήστε κύριοι να πράττετε συμβολικά και κοιτάξτε σοβαρά αυτό το σοβαρό πρόβλημα που περνάει η πατρίδα μας. Γιατί και εσείς φταίτε και εγώ και κάθε νεοΈλληνας σε τούτο τον τόπο. Γιατί μας – σας άρεζε η καλοπέραση και ποτέ δεν καταγγέλλαμε τον παράνομο, μήπως και μας πούνε ρουφιάνους, κάτι το οποίο το πέρασε η αριστερά και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, όπως και πολλά άλλα. Μην νομίζετε ότι στις πλατείες σταματάτε να είστε πρόβατα. Μόνο τσομπάνη αλλάζετε. Κοπάδι παραμένετε που κάποιοι σας χρησιμοποιούν σαν υποχείριο για τα δικά τους συμφέροντα. Δυστυχώς σαν πραγματιστής, είναι πολύ αργά να φωνάξω για το χάλι που έφερα την Πατρίδα μου και την λύση δεν είμαι εγώ που θα την δώσω. Ελπίζω όμως ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που θα μας οδηγήσουν στην λύτρωση. Δυστυχώς αμαυρώσαμε το όνομα της Χώρας και απογοητεύσαμε τους προγόνους μας.

Ας ελπίσουμε ότι ο ‘’ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ’’……

Φυσικά πολλοί από σας θα ξεκινήσετε να με κατηγορείτε ως προβοκάτορα και προδότη αλλά έτσι είναι η Δημοκρατία κύριοι. Δημοκρατία και όχι ΧΟΥΝΤΑ που γράφετε στο κεντρικό σας πανό. Γιατί ιδέα δεν έχετε από χούντα. Μόνο ομοιοκαταληξία ξέρετε να κάνετε με την συγκεκριμένη λέξη.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!