tromaktiko: Τέλος το «Έθνος»

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τέλος το «Έθνος»



Τέλος το «Έθνος» Σαν βόμβα έσκασε σήμερα το μεσημέρι, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η απόφαση του Γ Μπόμπολα να βάλει λουκέτο σε όλα τα έντυπα του ομίλου «Πήγασος». Ο τύπος έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο...
Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές ο Φώτης Μπόμπολας, κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τους διευθυντές των εφημερίδων Έθνος, Έθνος της Κυριακής, της Ημερησίας και της αθλητικής εφημερίδας Goal, όπου και τους ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τα παρακάτω:
-Να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας και να συνεχίσει να εκδίδεται μόνο το φύλλο του Σαββάτου.
-Να ενοικιάσει τον τίτλο της εφημερίδας Goalστον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη, ενώ καλεί  τους εργαζόμενους  να εργαστούν στη νέα ιδιοκτησία στην περίπτωση που το επιθυμούν.
-Κλείνει τις εφημερίδες Έθνος και ‘Έθνος της Κυριακής εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ελεύθερου Τύπου, με τη λογική η εφημερίδα να ανοίξει ξανά σε μηδενική βάση.
Άγνωστο  παραμένει έως τώρα τι θα γίνει με τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm 103.3 αλλά και με την ιστοσελίδα Sentragoal.gr. Πάντως για τον Sentraυπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τον Ανδρουλιδάκη.
Η  48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στον όμιλο, θεωρείται η αφορμή που έψαχνε ο Μπόμπολας, ο οποίος από καιρό είχε αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε κάποια από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει!
Οι εργαζόμενοι στο άκουσμα της απόφασης συγκεντρώθηκαν έξω από από τα γραφεία του Έθνους και φώναξαν συνθήματα κατά της εργοδοσίας.
Το ζητούμενο στα παραπάνω είναι το τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που μένουν στον δρόμο και δεν είναι οι πρώτοι. Η απογευματινή, ο Ελεύθερος Τύπος και οι Αποκαλύψεις ήταν μόνο η αρχή στο «τσουνάμι» που σαρώνει τον χώρο του τύπου. Να σημειώσουμε πως ρευστά είναι τα πράγματα ακόμη στο ALTERκαι πως αναμένονται εξελίξεις και στο STAR.
newstoday.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!