tromaktiko: e-mail στον Αλέξη Τσίπρα

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

e-mail στον Αλέξη Τσίπρα



Αντίγραφο το e-mail που έστειλα πριν λίγο στον Αλέξη Τσίπρα στο mail του. Για να δούμε αν θα απαντήσει....


Αλέξη καλησπέρα,
Ονομάζομαι Χρήστος, είμαι 30 χρονών, ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές, δούλεψα κάποια χρόνια και πρόσφατα έφυγα από την Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσω δουλειά στο εξωτερικό. Βλέπεις, η πατρίδα μας μέσω της πολιτικής που ακολουθείτε τόσα χρόνια αποφάσισε να μας "κεράσει" ανεργία, πάνω στην ποιο παραγωγική μας ηλικία.

Αν και ποτέ δε συμμετείχα ενεργά στην "κομματική αριστερά", με εξέφραζαν οι απόψεις του αριστερού χώρου και για το λόγο αυτό υποστήριξα αρκετές φορές το συνδυασμό του Συνασπισμού και του Σύριζα μετέπειτα.

Αλέξη, έχω να σου θέσω μερικά ερωτήματα και θα ήθελα να έχω μια απάντηση από σένα. Δεν θα σε κουράσω φίλε Αλέξη και ελπίζω να βρεις χρόνο μέσα στο πιεσμένο πρόγραμμά σου να μου αφιερώσεις πέντε λεπτά και να γράψεις δυο λογάκια.

Άκουσα προσεχτικά τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών τις τελευταίες εβδομάδες, διάβασα πολλές απόψεις και μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω απορίες φίλε Αλέξη.

1. Γιατί η αριστερά δεν έχει το σθένος να προχωρήσει ενωμένη; Υπάρχουν τόσο μικρές διαφορές στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες μικρότερες αριστερές παρατάξεις. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μικροδιαφορές. Όταν το παράδειγμα της αριστεράς Αλέξη είναι η διχόνοια, δεν μπορεί να ζητάει από τον κόσμο να είναι ενωμένος και να αντιστέκεται σε όλα αυτά που παίζονται στις πλάτες μας.

2. Γιατί κανένας πολιτικός αρχηγός και ακόμα περισσότερο εσύ ή η Αλέκα Αλέξη, δεν αναφέρθηκε στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής κυριαρχίας με την υπογραφή του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου; Γιατί δεν κάνετε μια άμεση Ερώτηση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ που είναι και εθνικόφρονες μάλιστα; Δεν μπορεί να μην σας απαντήσουν και δεν έχετε δικαίωμα να μη ρωτήσετε Αλέξη.

3. Αν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάτε να ψηφίσετε κατά του μεσοπρόθεσμου και αυτό περάσει με την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, δηλαδή με κάτω από 150 βουλευτές το ξέρεις ότι θα είστε συνένοχοι; Ακόμα και με 155 να περάσει αν δεν πάτε πάλι συνένοχοι θα είστε.

Έχω και άλλα πολλά να σε ρωτήσω αλλά και αυτά μόνο να μου απαντήσεις χαρούμενος θα είμαι. Καλή δύναμη Αλέξη, καλή δύναμη σε όλους μας.

Φιλικά,

Χρήστος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!