tromaktiko: Η εθελοντική αναδιάρθρωση ενδέχεται να εκληφθεί ως χρεοκοπία (S&P)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η εθελοντική αναδιάρθρωση ενδέχεται να εκληφθεί ως χρεοκοπία (S&P)



Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Standard & Poor's για τις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις Μόριτζ Κρέμερ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt (δημοσιεύεται αύριο), η εθελοντική... αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως σχεδιάζεται τώρα από κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, θα μπορούσε να εκληφθεί ως χρεοστάσιο.

Μάλιστα μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt “οι εμπειρίες του παρελθόντος καταδεικνύουν ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ενός κράτους, που η αξιολόγηση του στη βαθμίδα CCC, όπως της Ελλάδας, τείνει να μην είναι εθελοντική και οι επενδυτές πρέπει να υποστούν απώλειες”.

Αναφερόμενος, στα σενάρια ενός νέου δανείου τα οποία κυκλοφορούν στον τύπο, καθώς και σε μια εθελοντική αναδιάταξη η οποία σύμφωνα με υπολογισμούς αναμένεται να αγγίξει τα 30δις ευρώ στα πρότυπα της «πρωτοβουλίας της Βιέννης», ο κ. Κρέμερ τόνισε ότι το θέμα, όταν γίνει παράταση της λήξης ενός ομολόγου «είτε εθελοντικά, είτε όχι», είναι «δευτερεύουσας σημασίας», ενώ πρόσθεσε «Αποφασιστικό κατ' εμέ είναι το πώς συγκρίνεται, τούτη η παράταση, με τα υπεσχημένα στον πιστωτή, που πρωτοεπένδυσε το κεφάλαιό του» υπογράμμισε.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!