tromaktiko: Τα πρώτα 30 χρόνια ... είναι δύσκολα!

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τα πρώτα 30 χρόνια ... είναι δύσκολα!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Μαζεύτηκαν λοιπόν οι τραπεζοπολιτικές κεφαλές τις Ευρώπης και μετά από σκληρές "υποτίθεται" διαπραγματεύσεις με τους “δικούς μας”...
πολιτικουπαλλήλους τους στο τέλος μας ανακοίνωσαν (θριαμβολογώντας μάλιστα) ότι βρήκαν λύσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας!!!
Ένας ακήρυχτος πόλεμος δείχνει να λήγει και η πατρίδα μας μπαίνει ως πειραματόζωο σε ένα καθεστώς που περιλαμβάνει επιτηρήσεις από τους μεγαλόκαρδους δανειστές και σωτήρες μας για τουλάχιστον 30 χρόνια και ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στα κοράκια του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου.
Ας μην είμαστε αφελείς!... βιώσαμε πρόσφατα την λογική του 1ου μνημονίου αλλά και του μεσοπρόθεσμου με τους εκβιασμούς που μας επέβαλαν για την λήψη επιπρόσθετων σκληρών μέτρων για να μας δώσουν την επιμέρους δόση του δανείου.

Σίγουρα οι δανειστές μας θα λειτουργήσουν έτσι και τα επόμενα χρόνια οπότε η γενιά μας αλλά και η επερχόμενη γενιά των παιδιών μας είναι καταδικασμένες να βιώσουν μια ιδιότυπη κατοχή!

Λίγες ώρες νωρίτερα και πριν συμβούν τα παραπάνω στην “σκηνή” της Ελληνικής Βουλής δόθηκε άλλη μία παράσταση υποκρισίας του δικομματισμού, με την μη παραπομπή των κ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη (για τις τυχόν ευθύνες τους στο γνωστό σκάνδαλο) με τις αρνητικές ψήφους ακόμα και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μια και εδώ, δεν επιβάλλεται κομματική πειθαρχία!.... μια κομματική πειθαρχία που όλος τυχαίος επιβλήθηκε σε όλα τα ψηφίσματα που αφορούσαν τα πρωτόγνωρα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος μας!

Φίλες/οι με όλες αυτές τις προδοτικές συμφωνίες που γίνονται ερήμην μας κάτω από το τραπέζι δεν φαίνεται πλέον φως στο τούνελ και είναι σίγουρο ότι όλο και περισσότεροι θα οδεύσουμε προς την εξαθλίωση ενώ βιώνουμε ήδη ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα!

Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αντί να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί για τις κλεψιές, τις παραλήψεις και την ανικανότητα του, συνεχίζει αλώβητο να διαχειρίζεται τις ζωές και τις τύχες μας, τις οποίες με την αδράνεια και την προσωπική ανοχή του καθενός μας έχουμε αφήσει εδώ και καιρό στα "μακριά" και βρώμικα χέρια του!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!