tromaktiko: Απάντηση στον φίλο οικονομολόγο

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απάντηση στον φίλο οικονομολόγο



Φίλε μου, μάλλον επειδή έπαθες καζούρα από τους δικούς σου στο Νιού Γιόρκ, κι απ' οτι φαίνεται μεγάλη, μια και δεν το ξεπέρασες ακόμη, τα έβαλες με όλους εμάς τους Έλληνες από έξω. Ξεκόλλα, γιατί τελικά εσύ είσαι αυτός, που λέει τις ανοησίες κι όχι εγώ και θα σου πω το γιατί.

Λες:
Στο ΑΕΠ της χώρας δεν προσφέρει κάποιος επειδή τον γράφουν οι μηχανές αναζήτησης.

Δεν είπα αυτό. Αυτό που είπα είναι, ότι όποιος θέλει να μάθει τι προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ο Απόδημος Ελληνισμός στην οικονομία της πατρίδας, και όχι μόνο, μπορεί να κάνει μιά έρευνα στο Διαδίκτυο για να ενημερωθεί, πληκτρολογώντας τις ανάλογες λέξεις στην μηχανή αναζήτησης. Κατανοητό;

Εκτός αυτού, τι πάει να πει ΑΕΠ. Ποιός ο ορισμός; Να τι λέει η εγκυκλοπαίδεια:
Α.Ε.Π. (ή Gross National Product - GNP) είναι το Προϊόν ή Εισόδημα που αποκτούν οι κάτοικοι μιας χώρας ανεξάρτητα του σε ποιά χώρα το αποκτούν.
Τι εννοεί ο ποιητής, φίλε οικονομολόγε;

Λες:

Η αλήθεια είναι, ότι όσο και αν πονάει, οι Έλληνες του εξωτερικού προσφέρουν στη χώρα που βρίσκονται αφού καταναλώνουν και πληρώνουν φόρους και εργάζονται σε ξένη οικονομία.

Ξεκινάς με λάθος επιχειρήματα. Ο Απόδημος Ελληνισμός προσφέρει στην οικονομία της πατρίδας με διάφορους άλλους τρόπους, πχ. επενδύσεις, εμπόριο, συνάλλαγμα, καταθέσεις, τουρισμός κτλ.

Λες:

Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρετε τι ζούμε, όταν μου 'ρχεστε εδώ μόνο καλοκαίρια και μιλάτε σπαστά ελληνικά, παίζοντάς το λίγο Ευρωπαίοι, λιγο Αμερικάνοι λίγο ''η θεία μου απο το Σικάγο΄΄ (Βασιλειάδου).

Μα τι αηδίες είναι αυτές! Πολλοί από εμάς έχουμε περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας έξω, άλλοι από εμάς έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει έξω, κι όπως ο ίδιος παραδέχεσαι, ερχόμαστε μιά φορά τον χρόνο, το καλοκαίρι για λίγες μέρες μόνο. Εδώ που είμαστε αναγκαστικά μιλάμε την γλώσσα της χώρας στην οποία ζούμε, οπότε είναι φυσικό επακόλουθο κάποιοι από εμάς να μιλάνε με κάποιο ακσέντ . Τι πάει να πεί δηλαδή αυτό, ότι ντέ και καλά το πέζουμε κάποιοι; Τι κόμπλεξ, Θεέ μου!

Λες:

Από προσωπική εμπειρία, φίλοι στην Νέα Υόρκη που έχω Έλληνες, έχουν καταφέρει να μας κάνουν ψηλορεζίλι, κάνοντας ξεφτιλίκια, όπως αυτά που έκανε στην ταινία ''Γάμος αλά ελληνικά'' ο Πορτοκάλος. Φέρονται ως ούγκα μπούγκα και γενικά δεν έχουν καμία σχέση με τους σοβαρούς και ταπεινούς Έλληνες που δεν θαμπώθηκαν από τα λεφτά και δεν βγήκαν έξω να πλουτίσουν και να το παίξουν άρχοντες.

Θα πω μόνο: Αν ήτανε η ζήλεια ψώρα, θα κόλλαγε όλη η χώρα!!

Βy the way, στην ταινία που αναφέρεις, πολλοί από εμάς τους έξω βρήκαμε απεικονισμένο τον ίδιο μας τον εαυτό:

Αμέτρητη αγάπη για οτιδήποτε ελληνικό, διατήρηση με κάθε τρόπο της παράδοσης και συνέχισής της στα παιδιά μας, αυτοθυσία και αφοσίωση στην ιερή οικογένεια, υπερβολική, μερικές φορές στα όρια της γραφικότητας υπερηφάνεια μας για την καταγωγή και την πατρίδα μας και, και, και ...

Αν αυτά όλα τα θεωρείς εσύ, κύριε οικονομολόγε, ξεφτιλίκια, it does not matter! Δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω.

Λες:
Ξαναλέω, δεν μιλάω για όλους τους Έλληνες, που όντως είναι Έλληνες και μένουν εξωτερικό, αλλά για την κομπλεξαρισμένη μειοψηφία που, επειδή μαζεύεται στους ελληνικούς χώρους κάθε τρεις μήνες, νομίζει, πως μόνο με αυτό τον τρόπο βοηθάει οικονομικά την Ελλάδα.

Τι πάει να πει: “Που όντως είναι Έλληνες”; Ποιός είναι για σένα ο καλός Έλληνας και ποιός, όπως λες, ο ούγκα πούγκα;

Εφόσον, όπως λες, μιλάς για την μειοψηφία, πρόσεχε πως εκφράζεσαι! Δίνεις την αίσθηση ότι μας έχεις βάλει όλους εμάς τους απ' έξω σ' ένα καντάρι. Μην κάνεις τέτοιο λάθος, γιατί όπως υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα ταπεινοί και σοβαροί άνθρωποι, άλλο τόσο υπάρχουν κι έξω από αυτήν!

Τι πάει να πει: "Επειδή μαζεύεται στους ελληνικούς χώρους κάθε τρείς μήνες, νομίζει, πως μόνο με αυτό τον τρόπο βοηθάνε οικονομικά την Ελλάδα”;
Δεν νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι οι Έλληνες εκεί στο Νιού Γιόρκ που στ' αλήθεια να νομίζουν κάτι τέτοιο! Σαν πολύ δεν υποτιμάς την νοημοσύνη μας;

Τέλος, εφόσον το πιστεύω σου είναι, ότι μόνο εσείς, που είστε εντός συνόρων, είστε οι πρωταγωνιστές, έχω να σου πω, ότι ως πρωταγωνιστές, έχετε και την απόλυτη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας μας, ο καθένας με τον τρόπο του, άλλος πολύ, άλλος λίγο. Έτσι δεν είναι; Οπότε, αναλάβετε τις ευθύνες σας και στρωθειτε στην δουλειά για να βγάλετε το καράβι από εκεί που το οδηγήσατε, κι αφήστε κατά μέρος τις εξυπνάδες, για το ποιός από εμάς είναι ο καλύτερος Έλληνας.

ΥΓ: Μήπως τελικά η κυρία greka, που ανέφερες στην αρχή και που τόσο πολύ σε προσέβαλε, είχε σε κάποια πράγματα δίκιο; Λέω, μήπως;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!