tromaktiko: Ύστατο Χαίρε σε άλλα τρία παλικάρια της τραγωδίας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ύστατο Χαίρε σε άλλα τρία παλικάρια της τραγωδίας



Με παρατεταμένο χειροκρότημα, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε της σορούς των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου.
Με παρατεταμένο χειροκρότημα, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε της σορούς των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου
Τελέστηκαν την Πέμπτη οι κηδείες άλλων τριών θυμάτων της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί....
Υιοθετώντας την προτροπή της οικογένειας Χριστοφόρου, όπως στην κηδεία των δίδυμων παιδιών της, Μιλτιάδη και Χριστάκη, φορέσουν λευκά ή γαλάζια ρούχα, τα χρώματα του ναυτικού, όπου υπηρετούσαν οι δυο εθνοφρουροί που έχασαν τη ζωή τους στην φονική έκρηξη στο Μαρί, δεκάδες κόσμου από όλη την Κύπρο κατέκλυσαν την εκκλησία Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία των δυο αδελφών, δημοσία δαπάνη, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, ακριβώς στις 11:00, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε της σορούς των δίδυμων αδελφών την ώρα που πένθιμα κτυπούσαν οι καμπάνες, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) παιάνιζε εμβατήρια.

Από το πλήθος ακουγόταν η ιαχή «ήρωες», ενώ τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Τα φέρετρα των δυο εθνοφρουρών ήταν σκεπασμένα με τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και του αγαπημένου αθλητικού σωματείου των δυο νέων.

Επάνω στα φέρετρα και τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού, καθώς και οι φωτογραφίες τους και ανάμεσα στα δυο φέρετρα η εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας και αναμμένα κεριά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Την ίδια ώρα, τελέστηκε και η κηδεία του Αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαδόπουλου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στα Λειβάδια Λάρνακας.

Χθες Τετάρτη τελέστηκαν οι κηδείες του Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, του Αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου, του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, των πυροσβεστών Βασίλη Κρόκου, Παναγιώτη Θεοφίλου, Αδάμου Αδάμου, Σπύρου Τταντή και του Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή.

Αύριο Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του ΕΠΥ Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.

Οι κηδείες τελούνται δημοσία δαπάνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!