Ποιος τους όρισε αυτούς τους κανόνες; Ποιος μάς μπαστάκωσε όλα αυτά τα είθισται, τα οποία μάς έκαναν να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε το σωστό από το λάθος;
(Ποιος άλλος;) Μα φυσικά η πολιτεία τους όρισε.. με σκοπό να "κατασκευάσει" ένα πολύ συγκεκριμένο είδος πολίτη. Η πολιτεία λοιπόν φτιάχνει τους κανόνες στοχεύοντας σ' ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα, και μας τους μπαστακώνει χρησιμοποιώντας τα εξής μέσα: την τηλεόραση, το σχολείο και την εκκλησία.
Το σήμερα μάς ζητάει να ανακαλύψουμε από την αρχή τα σωστά. Εμείς, μόνοι μας. Για την ακρίβεια, ο καθένας μόνος του. Κανείς δεν θα βγει μπροστά να τα δείξει, να τα ορίσει.
Αρχίζουμε λοιπόν τώρα, όλοι, να εφευρίσκουμε -από το μηδέν- τα σωστά. Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να τα φέρουμε (να τα κάνουμε πράξη).
Μία λεπτομέρεια. Ο καθένας μας για τον εαυτό του πρέπει να τα βρει. Γιατί..... η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε είναι αυτή που βλέπουν τα μάτια μας. Η ιστορία θα το φέρει το αποτέλεσμά της, με ή χωρίς εσένα μέσα. Αν έχεις δει θα συμμετάσχεις, θα βρίσκεσαι στη ροή. Αν όχι, θα βρεθείς μόνος σου, αποκομμένος, μόνος με την δική σου (κατά δική σου) πραγματικότητα.
Ένας από το πλήθος
(Για μεταξύ μας: Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο πρέπει να βγει επώνυμα. Το θέμα με την ανωνυμία μού έχει προκύψει ως εξής: Ξέρω ότι ο νικητής αύριο θα είναι το ανώνυμο πλήθος. Ξέρω ότι όποιος προσπάθησε να γίνει διάσημος σήμερα, αύριο θα κριθεί ως ένας από αυτούς που θέλησαν να οικειοποιηθούν του αγώνα. Ενός αγώνα που όλοι δώσαμε, και που δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί ότι κάποιος αγωνίστηκε περισσότερο ή καλύτερα. Καταλήγοντας.. όποιος έχει πρόβλημα με την ανωνυμία στο συγκεκριμένο, μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομά μου. Όποιος δεν έχει, ας το αφήσει έτσι. Τα "εύσημα" να πάνε εκεί που δικαιωματικά ανήκουν. Στο ανώνυμο πλήθος).
Αναγνώστρια