tromaktiko: Στο έλεος των πυρκαγιών χθες η Κύπρος

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στο έλεος των πυρκαγιών χθες η Κύπρος



Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν και δύο οχήματα του Ταμείου Θήρας.Για ξένο "δάκτυλο" κάνουν θέμα οι γνωρίζοντες
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή παρά τον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου - Λάρνακας στο ύψος των Αγγλισίδων ξέσπασε γύρω στις 12.30 χθες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην περιοχή αναφέρθηκαν έξι ταυτόχρονες εστίες φωτιάς, και για τον λόγο αυτό ανταποκρίθηκαν δέκα Πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λάρνακας, Λευκωσίας και την ΕΜΑΚ. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, η ώρα 14.05 αφού έκαψε πέντε περίπου εκτάρια από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, αποκάλαμα και μπάλες σανού κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Κοφίνου - Λάρνακας στο ύψος των Αγγλισίδων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν και δύο οχήματα του Ταμείου Θήρας, τρία του Τμήματος Δασών και αριθμός γεωργικών ελκυστήρων από κατοίκους της περιοχής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ότι λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται ότι θα επικρατήσουν στην Κύπρο τις αμέσως επόμενες μέρες, ο κίνδυνος έναρξης και ταχείας εξάπλωσης πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος. Οποιαδήποτε απροσεξία ή άλλη ενέργεια, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες για τα δάση μας και το περιβάλλον γενικότερα.

Το κοινό παρακαλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει το άναμμα φωτιάς ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφική πυρκαγιά.
Οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να τηλεφωνεί στο 1407 ή να ειδοποιεί τον πλησιέστερο Αστυνομικό ή Πυροσβεστικό σταθμό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!