tromaktiko: Συνεχίζεται η επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες, μετά τη συμφωνία της προηγούμενης Πέμπτης...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συνεχίζεται η επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες, μετά τη συμφωνία της προηγούμενης Πέμπτης...



Ως την πρώτη θετική είδηση, μετά τις αποφάσεις της συνόδου της προηγούμενης Πέμπτης, θα χαρακτηρίζαμε την είδηση της... επιστροφής των καταθέσεων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, αφού σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς από την Παρασκευή μέχρι και χθες, επέστρεψε περίπου 1δις ευρώ!!!, ποσό εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για χρήματα, κυρίως, μικρών και μεσαίων καταθετών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για καταθέτες που είχαν τα χρήματα τους φυλαγμένα είτε σε θυρίδες, είτε στα σπίτια τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, σε τράπεζες κυρίως της επαρχίας, παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο καλοκαιριού, σημειώθηκε μαζική προσέλευση κόσμου και επιστροφή χρημάτων που είχαν αποσυρθεί κατά την περίοδο της έντονης καταστροφολογίας, δηλαδή κατά τους προηγούμενους μήνες και κυρίως στα τέλη Απριλίου και το Μάιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την αρχή του χρόνου έχουν φύγει καταθέσεις περίπου 17,8δις ευρώ.

Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, είναι, σίγουρα, προτιμότερο να έχει κανείς τις καταθέσεις του σε τράπεζες, παρά σε σπίτια, υπόγεια, σεντούκια, ακόμη και χωράφια, όπου, πέραν των ληστών, υπάρχει και ο κίνδυνος τα ευρώ να γίνουν τροφή για ποντίκια, κάτι το οποίο συνέβη πριν από περίπου 1 μήνα στη Λάρισα! Συγκεκριμένα, αγρότης είδε τις καταθέσεις του, τις οποίες είχε αποσύρει από τράπεζα και είχε κρύψει στο χωράφι του! να γίνονται τροφή για ποντίκια, τα οποία έκαναν, ίσως, το ακριβότερο γεύμα όλων των εποχών, ύψους 150.000 ευρώ!!!!!!!
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!