tromaktiko: Γενικά για τα... ταξί

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γενικά για τα... ταξί



Σε απάντηση στον αναγνώστη που έγραψε το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_5680.html
 Σε μια ήδη κατεστραμένη χώρα ας μην τα ισοπεδώνουμε ολα...
Ποιά αλληλεγγύη στους ταξιτζήδες;
Σε ποιους ταξιτζήδες;
Στους μεγαλοκαρχαρίες ενος ακόμη επαγγελματικού κλάδου που ο καθένας έχει εναν στόλο από 100 ταξί; Γιατί αυτοί είναι πίσω από την απεργία.
Αλληλεγγύη σε αυτούς που παίρνουν 2η και 3η κούρσα ταυτόχρονα χωρίς καν να ρωτήσουν;
Σε αυτούς που παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. κάθε 1 λεπτό που οδηγάνε;
Σε αυτούς που βρίζουν, δεν σέβονται και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα καρμανιόλες;
Ή μήπως σε αυτους που νοικιάζουν μια άδεια ταξι και πληρώνουν τεράστιο ενοίκιο;
Αυτοί θα είναι οφελημένοι από το άνοιγμα του επαγγέλματος αφού τα ενοίκια θα πέσουν, ή θα μπορέσουν να αποκτήσουν δικιά τους άδεια ταξί. Και δεν κατάλαβα δηλαδή... γιατί να πρέπει να πληρώσει κάποιος 80,000-100,000 ευρώ για να αγοράσει ενα ταξί;
 
Ο καθένας έχει δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Χωρίς όμως να βλάπτει το σύνολο της κοινωνίας!
 
 
Από το πρωί σήμερα ταλαιπωρούν τους πολίτες όλης της χώρας. Βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και τις μετακινήσεις μπλοκάροντας λιμάνια, αεροδρόμια και κύριες οδικές αρτηρίες!
 
Ποιόν βλάπτουν με αυτόν τον τρόπο; Την κυβέρνηση ή τον κάθε πολίτη και τουρίστα;
Μπανανία καταντήσαμε (βοηθάει και το χρώμα των ταξί στην πρωτεύουσα) πάρτε το χαμπάρι!
 
Αν θέλουν να διαμαρτυρηθούν να αποκλείσουν με τα αυτοκίνητά τους την βουλή και το προεδρικό μέγαρο. Άντε και την Ρηγίλλης, άντε και το Καστρί. Στα λιμάνια και τα αεροδρόμια τι πετυχαίνουν;
Να ταλαιπωρούν αφάνταστα τους συμπολίτες τους και να δυσφημίζουν ακόμα μια φορά την χώρα σε αυτούς που έρχονται να την επισκεφτούν και να αφήσουν εδώ τα χρήματά τους!
 
Αίσχος! Φτάνει πια! 
 
------------------------
 
Πολλά παράπονα βλέπω απο τούς ταξιτζήδες τον τελευταίο καιρό,και φυσικά δεν συμφωνώ καθόλου. Όταν ρε παιδιά κάλεσα ταξί την Κυριακή το πρωί για μια απόσταση 5-6 λεπτών με το ταξί και μου πήρε ΧΩΡΙΣ απόδειξη 8,50 ευρώ τότε τι να πω..Ντροπή..
Είμαι φοιτητής στη Βουλγαρία, και για την ίδια απόσταση θα πλήρωνα 2 - 2,5 λέβα ,δηλαδή 1-1,25 ευρώ.. Τέτοια διαφορά στα κέρδη είναι απλά απαράδεκτη..Καλά να πάθετε κύριοι ταξιτζήδες και μέχρι οι τιμές σας να γίνουν σωστές θα ψάχνετε πελάτες με το ΤΟΥΦΕΚΙ...
Ένας φοιτητής.
------------------------
Τα ταξί θα μπορούσαν να αποκλείσουν όλα τα υπουργεία.
-Όλους τους κρατικούς οργανισμούς.
-Κομβικά σημεία της Αθήνας που περνούν οι πολιτικοί.
-Τα σπίτια των πολιτικών.
-Τα γραφεία των πολιτικών.
-Οτιδήποτε πονάει αυτούς που φταίνε τέλος πάντων.

Αλλά στράφηκαν εναντίον του συμπολίτη τους που υποφέρει και δοκιμάζεται και αυτός.

Και εναντίον των ανθρώπων που τιμούν την χώρα μας με την παρουσία τους εδώ, τους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, που είναι και πελάτες τους.

Οφείλουν να ζητήσουν άμεσα ΣΥΓΓΝΩΜΗ και να υποσχεθούν οτι δεν θα το επαναλάβουν, να ακουστεί στα πέρατα της γης.

Αλλιώς είναι άξιοι της μοίρας τους.
 
------------------------
 
Σε απάντηση του αναγνώστη http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_5680.html, έχω να προσθέσω την ταπεινή μου άποψη.
1.- Ούτε εγώ έχω ταξί, ούτε κάποιος συγγενής μου.
2.- Συμπονώ, συμπαρίσταμαι και είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, να παλέψω και να βγω στους δρόμους, για όλα τα δίκαια των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΑΞΙ, τους αγρότες, τους βιομήχανους και όλους όσους θίγονται ή πιστεύουν οτι θίγονται, από τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης.
3.- Αλλά για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, η όποια αδικία από μέροους του κράτους δεν μπορεί να είναι όπλο στον βιασμό των Ελλήνων πολιτών και εξηγώ άμεσα.
α) Θίγονται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, την πληρώνει ο κοσμάκης με διακοπές, αλλά ο λογαριασμός στην ώρα του.
β) Θίγονται οι αγρότες, κλείνουν τους δρόμους και για να πάει ο κόσμος κάπου, είτε περιμένει πότε θα αποφασίσουν οι επικεφαλείς να ανοίξουν οι δρόμοι, είτε πάνε από άλλους δρόμους δηλ. παράδρομους (όσους πλέον έχουν μείνει ανοιχτοί), με αποτέλεσμα μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, να διαρκεί αντι για 5 ώρες πολλές φορές από 8-10 ώρες (ανάλογα με τα κέφια κάποιων).
γ) Θίγονται οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες και κλείνουν δρόμους και πλατείες, μπλοκάρουν την κυκλοφορία και ΒΙΑΖΟΥΝ όλους όσους θέλουν να μετακινηθούν.
Κάποιοι χάνουν μεροκάματα, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αυτούς πότε θα τους σκεφτείτε όλοι εσείς που με το έτσι θέλω κλείνετε τους δρόμους;
ΓΙΑΤΙ; ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ; ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΝΕ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ; ΤΙ ΣΟΪ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ Κ..Ο, ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
4.- Και για να καταλάβουν, είμαστε σύμμαχοί τους, αλλά θα θα μας κάνουν εχθρούς. ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

------------------------
 
Φίλε μάγκα ταξιτζή μάλλον έχεις μια σύγχυση στο μυαλό σου. Μάλλον δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι είναι η απεργία, που έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις. Απεργια φίλε μάγκα ταξιτζη δεν είναι να αποκλείω το λιμάνι και το αεροδρόμιο και να μην αφήνω κανέναν άλλο να δουλέψει γιατί έτσι γουστάρω. Άλλωστε ΕΣΥ δεν ήσουν που έλεγες κωλοπαιδα τους φοιτητές που κλεινανε ένα δρόμο γιατι εβλεπαν οτι δεν εχουν μελλον και γκρίνιαζες γιατί δε σε άφηναν να δουλεψεις; Τώρα τι έγινε; Άλλωστε Ξέρεις ΕΣΥ καλά από μαγκιά όταν κάθε μέρα κοιτάς να φας και το τελευταίο cent του πελάτη σου, όταν δε δίνεις απόδειξη, όταν ξεχνάς ταχα μου να βάλεις το ταξιμετρο, όταν συμμετεχεις στο γκέτο του λιμανιού που κάνουν το ταξι πουλμανακι, όταν κοιτάς να πιάσεις κότσο τον τουρίστα κάνοντάς τον γύρους της Αθήνας για να τον πάς στην Ακρόπολη, όταν εκμεταλλεύεσαι ακόμα και φαντάρους που έχουν έρθει από επαρχία και δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το ταξί στην πόλη,  όταν παίρνεις και δεύτερο πελάτη χωρίς να ρωτήσεις αυτόν που μεταφέρεις, όταν καπνιζεις χωρίς να ρωτάς λες και είναι υποχρεωμένος ο άλλος να φουμαρει την κάπνα σου, όταν ξεχνάς τι θα πει μπάνιο και το αμάξι ζεχνει χειρότερα απο λεωφορείο. Μάλλον δε σου λένε τίποτα όλα αυτά και θα πείς σίγουρα ότι αναφέρομαι στη μειοψηφια. Ο κόσμος το κρίνει αυτο. Μπράβο και στον αντιπρόεδρο σου που στο ραδιόφωνο έλεγε ότι δεν κλείσατε το λιμάνι κι Εγώ την ιδια στιγμη που διεσχυζα για 40 λεπτά τον Πειραιά με τα πόδια για να πάω στον ηλεκτρικό μήπως πάω στη δουλεια μου μάλλον έκανα βλακεία. Δεν ήτανε μπλοκαρισμενα όλα τα Λεωφορεία και τα τουριστικά πούλμαν. Μάλλον αυτά τα κιτρινα οχήματα δεν ήταν ταξί αλλα καναρίνια και είχαν κλείσει το δρόμο. Λογικό... Μάγκικη δήλωση. Λεπτομέρεια ότι είχατε κλείσει το τέρμα στην ακτή ξαβερίου για να μην κουνάει κανένα λεωφορείο και τουριστικό πούλμαν.
Πάντως μπράβο στα ματ που όταν ο κόσμος πήγε να περικυκλωσει τις 300 μαριονέτες σαπισαν στο ξύλο ότι ανέπνεε γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνησή μας τη δημοκρατία. Τώρα που καταπατιθηκαν τα δικαιώματα χιλιάδων δεν σπασατε ούτε ένα "καναρινι". Τελειώσαν τα ληγμένα? Ποιος νοιαστηκε... Οι 300 το ήπιανε και σήμερα το καφεδάκι τους στη βουλή γελώντας με τα χάλια μας. Και τα ματ μάλλον είναι σε παρατεταμένο ρεπό μετα απο τα κατορθώματα τους!
 
------------------------
Λυπάμαι που φτάνω στο σημείο να κατηγορήσω συμπατριώτη μου αλλά είναι εξοργιστικό πλέον κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά της θερινής περιόδου όπου όλοι περιμένουν η πατρίδα να βάλει στα ταμεία της πολύτιμα κεφάλαια από τον Τουρισμό κάποιοι ανεγκέφαλοι να επιμένουν να σκέφτονται μόνο τον εαυτούλι τους και τις κλίκες τους.
Ναί Κλίκες! Δεν μιλάμε για πατριώτες που πονάνε την πατρίδα ,δεν μιλάμε για εργαζομένους που πονάνε το μεροκάματό τους και σκέφτονται το μέλλον τους.
ΑΠΕΡΓΟΥΝ την περίοδο που θα έπρεπε να τρέχουν με χίλια και να αποδείξουν στον κάθε κακόβουλο Γερμανό και Γάλλο ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και δεν είναι "καλομαθημένοι".ΑΠΕΡΓΟΥΝ καθαρά εκβιαστικά και καταστρέφουν οικονομικά με τις βλακώδεις ενέργειές τους επιχειρήσεις και οικογένειες που ζούν από τον Τουρισμό και τους περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας.ΑΠΕΡΓΟΥΝ ,ταλαιπωρούν και εκβιάζουν τον μεροκαματιάρη που θέλει να ξεκουραστεί έστω λίγες ημέρες με την οικογένεια και να ξεφύγει για λίγο από τα άγχοι και τις υποχρεώσεις (έστω με αυτά τα λίγα που κατάφερε να μαζέψει ή να δανειστεί)ΑΠΕΡΓΟΥΝ και εκθέτουν την πατρίδα στέλνοντας Τουρίστες στην αγκαλιά άλλων προορισμών (βλέπε Τουρκία) και έχουν το θράσσος να βγαίνουν και να μιλάνε για δικαιώματα και φέρονται σαν τον σύχρονο Άλ Καπόνε με τα μπεγλέρια στα χέρια .Έλεος ρε ανεγκέφαλοι και εγκληματίες !Ναί να κάνετε τη μάχη σας ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ!έχει καταντήσει πια ανέκδοτο και είναι εξοργιστικό κάθε καλοκαίρι να περιμένουμε αν και πότε θα απεργήσουν οι ταξιτζίδες ,οι Ναυτεργάτες και μετά όταν τελειώσουν με τη σοδειά τους οι Αγρότες να βγάινουν και αυτοί στους Δρόμους με τα τρακτέρ.Θα πληρώνω εγώ και η οικογένειά μου τα πανηγυράκια και τις βλακείες σας κάθε χρόνο? ΟΧΙ ΠΙΑ! Δουλέψτε και φερθείτε επιτέλους σαν επαγγελματίες και Έλληνες.Πολύ φοβάμαι ότι τα επόμενα γιαούρτια και οι πέτρες θα είναι για εσάς και όχι για τους Βο(υ)λευτές!
------------------------
 
Βασικά αφού δημιουργούν ανεπανόρθωτες ζημίες σε επιχειρήσεις που ζούν από τον Τουρισμό και γενικότερα στο Κράτος με τις απεργίες και κινητοποιήσεις τους θα πρότεινα να στραφούν τόσο το κράτος όσο και οι επιχειρήσεις αυτές δικαστικά εναντίον τους και να πληρώσουν τα σπασμένα από την τζέπη τους.
Τζάμπα μάγκες και εκβιαστές δεν γίνετε Κύριοι! Απο δω και πέρα ότι καταστρέφετε να το πληρώνετε!Έχασε η επιχείρησή μου και το Κράτος 500 εκατ. - 1 Δίς ?Να καταδικαστείτε ως υπαίτιοι και να τα πληρώσετε ταρίφες ,Ναυτεργάτες,Αγρότες κ.τ.λ. !Στο εκκαθαριστικό σας το πρόστιμο και περάστε στο ταμείο.Να δώ θα ξανακάνετε απεργίες τέτοιου είδους και σε τέτοιες εποχές? Γιατί εσείς δεν είστε "αγανακτισμένοι" είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και επιπόλαιοι.
------------------------
 
Σε αυτόν που γραφει για τα ταξι ας τον ενημερωσει καποιος οτι τα ταξιμετρα ειναι ενσωματωμενα με τις αποδειξεις και βγαινουν ετσι και αλλιως,το οτι οι πιο πολλοι δεν τις ζητανε δεν σημαινει οτι δεν εχει βγει κι ολας μονο οταν δεν γραφει το ταξιμετρο δεν βγαινει η αποδειξη,επισης για το βαζεις δυο και τρεις μεσα ας δει ολες τις πιατσες που εχουν 40-50 ταξι στην σειρα που θα κανουν ωρες να φορτωσουν και θα καταλαβει.προφανως εχει να παρει χρονια ταξι αλλα και να βγει απο το σπιτι του γιατι πραγματικα ειναι εκτος πραγματικοτητας

------------------------
 
Πραγματικά ειμαι εξοργισμένη με το που διάβασα αυτο το μήνυμα! Πόσο ανεγκέφαλος κόσμος υπάρχει θεέ μου! Είμα κόρη ταξιτζή κα πολύ υπερήφανη γι αυτό! Θα ήθελα να ενημερώσω τον πραματικά άθλιο αναγνώστη πως οι ταξιτζήδες οδηγούν επι 12 ώρες ασταμάτητα, ΕΣΥ οδηγείς για 1 ώρα και έχεις νεύρα! Οι ταξιτζήδες δουλεύουν βράδυ και ανεβάζουν πάνω τον κάθε ψυχάκια, ενώ οι οικογένειες τους τρέμουν μην συμβεί κάτι, την ώρα που ΕΣΥ κοιμάσαι! Οι ταξιτζήδες δεν έχουν άδεια, επιδόματα, ρεπό , εφάπαξ, μονο το τιμόνι τους έχουν! Οι ταξιτζηδες σε κλέβουν 1 ευρώ και πουλάς τσαμπουκά και θίγεσαι, ΕΣΥ που όταν σε κλέβει ο γιατρος , ο εφοριακός, ο πολεοδόμος χιλιάδες ευρώ χαμογελάς και λες και ευχαριστώ σαν καραγκιοζάκι! Οι ταξιτζήδες χρεώθηκαν εκατομμύρια για να πάρουν τις άδειες τους απο δάνεια που τα έδινε ακόμη και η εθνική τράπεζα είδικα για ταξί, άλλοι τα χρωστάνε ακόμη , οι άδειες τους ήταν περιουσιακό τους στοιχέιο ακριβοπληρωμένο που τώρα τους το κλέβουν! Οι ταξιτζήδες είναι ένας ολόκληρος κλάδος , και σε κάθε κλάδο ύπαρχουν οι καλοί και οι κακοί επαγγελματίες! Ειδάλλως μπορούμε να πούμε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες , όλοι οι εφοριακοί κλέφτες, όλες οι κομμώτριες χαζές κοκ! Αύτα είναι γενικεύσεις και φασίζουσες νοοτροπίες από ανθρώπους χωρίς περιεχόμενο! Τέλος επειδή απο το μήνυμα σου φαίνεται πως έχεις παρακαλέσει πολύ κόσμο και δεν μπορείς να παρακαλέσεις ακόμη και τους ταξιτζήδες , ΑΥΤΟΥΣ αστους να κάνουν τη δουλειά τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους γιατί αυτοί δεν χρειάστηκε να παρακαλέσουν κάνενα, τους φτάνει ο τσαμπουκάς τους , τα χεράκια τους και το τιμόνι τους για να ζήσουν τις οικογένειες τους! Και μια συμβουλή να ερχόμαστε κάπου κάπου στη θέση του άλλου , αν το μυαλό μας και οι ικανότητες μας δεν φτάνουν μέχρι εκεί καλύτερα να το βουλώνουμε!!!!!!!!!!!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!