tromaktiko: Απάντηση στο: "Μεγάλη απάτη με την κατάρτιση προσωπικού security (ΙΕΠΥΑ)"

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο: "Μεγάλη απάτη με την κατάρτιση προσωπικού security (ΙΕΠΥΑ)"



Αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/security.html
Θα ήθελα κι εγώ να περιγράψω τη δική μου περιπέτεια γύρω από το θέμα της κατάρτισης των υπαλλήλων security.

Ανήκω στον κλάδο των securitάδων τα τελευταία 4,5 χρόνια και την άνοιξη του 2012 -με την παρέλευση 5ετίας- θα πρέπει να ανανεώσω την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει μέχρι τότε να πάρω την πιστοποίηση που ανέφερε ο συνάδελφος στην καταγγελία του.

Η εταιρεία που εργάζομαι είναι μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο και θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχε από μεριά της η σχετική πρόνοια για την κατάρτιση και πιστοποίηση των υπαλλήλων της. Αντιθέτως, με το πρόσχημα ότι το παρεχόμενο πιστοποιητικό είναι προσωπικό και όχι εταιρικό το μόνο που έκανε για να μας βοηθήσει ήταν το να μας προτείνει κάποια από αυτά τα ΚΕΚ που έναντι κάποιου αντιτίμου (300 ευρώ) παρέχουν «βεβαίωση κατάρτισης», πάντα με τη διαβεβαίωση ότι έχοντας αποκτήσει αυτή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα λάβουμε μέρος σε «κρατικές» εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Κάνοντας τη δική μου «έρευνα αγοράς» για να διαπιστώσω πως πρέπει να κινηθώ για να πάρω το πιστοποιητικό κατέληξα στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα. Η βεβαίωση από τα ΚΕΚ που δεν είναι συνεργαζόμενα με το ΚΕΜΕΑ δεν χρησιμεύει σε τίποτα εφόσον δεν δημιουργεί «δικαίωμα» συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Ελπίζω να μην είναι πολλοί οι συνάδελφοι που έχουν πέσει θύματα των διαφόρων επιτήδειων και με τη δημοσιοποίηση του θέματος να πάψει το φαινόμενο εκμετάλλευσης της ελπίδας τόσων ανθρώπων. Όλοι αυτοί δυστυχώς υπάρχουν γιατί για άλλη μια φορά το Ελληνικό Κράτος δεν έκανε το αυτονόητο. να ενημερώσει ξεκάθαρα τους πιθανά ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να πιστοποιηθούν.

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα δούμε κάποια τέτοια κίνηση στο πολύ άμεσο μέλλον..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!