tromaktiko: Αρνείται κάθε σενάριο συνωμοσίας ο υπεύθυνος του Sofitel

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αρνείται κάθε σενάριο συνωμοσίας ο υπεύθυνος του Sofitel



Ο υπεύθυνος για τα θέματα ασφάλειας στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και το ξενοδοχείο Sofitel,ο οποίος... τη νύκτα της 14 προς 15 Μαΐου ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν (DSK) συνελήφθη, στη Νέα Υόρκη, με συνέντευξη που έδωσε στην "Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς(Η εφημερίδα της Κυριακής)" απορρίπτει τη θέση "της συνωμοσίας γύρω απ τη σύλληψη του DSK", μιας θέσης που έχει στο Παρίσι απήχηση.

«Τώρα, όσον αφορά ότι εμείς, από το Παρίσι, επηρεάσαμε την αστυνομία Νέας Υόρκης (να συλλάβει τον Στρος-Καν), αυτό είναι ένα παραλήρημα», ξιφουλκεί ο Ρενέ-Ζορζ Κερί, ο υπεύθυνος του ανωτέρω ομίλου για τα θέματα ασφάλειας, ιδιοκτήτης του Sofitel, του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου μια καμαριέρα κατηγόρησε τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Ο κ. Κερί έχει ήδη αποκαλύψει ότι τις πρώτες ώρες της 15ης Μαΐου, περίπου ένα τρίωρο αφότου ο DSK ήταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ange Mancini, τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ενημερώνοντας πρώτος για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Αμφότεροι πρώην αστυνομικοί, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ο ένας γνώριζε τον άλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Μαντσινί ενημέρωσε με τη σειρά του τον διευθυντή πολιτικού Γραφείου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κ. Κριστιάν Φρεμόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν (έχει δηλώσει ότι πληροφορήθηκε για τη σύλληψη Στρος-Καν τηλεφωνικώς, από το προεδρικό μέγαρο) την Τρίτη πέρασε στην επίθεση κατά του στενού περιβάλλοντον του Στρος-Καν.

Ο κ. Γκεάν χαρακτήρισε ως "αναιδείς κατηγορίες", τις επικρίσεις από το στενό περιβάλλον του Στρος-Καν, σύμφωνα με το οποίο "εκδηλώθηκε μια κυβερνητική εγκληματική απόπειρα σε βάρος του Στρος-Καν", του έως τότε πρωτοπόρου στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του '12 στη Γαλλία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!