tromaktiko: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα



Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώραΑισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Τους 30 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν θα ξεπεράσει τους 29 στα νησιά του Αιγαίου. Αυξημένες νεφώσεις στα βορειανατολικά.

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις αναμένονταν κυρίως τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους ενισχυμένους έως 7 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, με βορειοδυτικούς ανέμους 6 με 7 μποφόρ (σταδιακή εξασθένηση) και τη θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ.
Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά με τη θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, και τη δυτική Στερεά και μόνο στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία, από 20 έως 32 βαθμούς Κέλσιου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!