tromaktiko: Σχετικά με το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σχετικά με το "Χαμόγελο του Παιδιού"



Διαβάζω τις αναρτήσεις σχετικά με τη δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το "Χαμόγελο του παιδιού". Το σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι...
όταν γίνονταν τηλεμαραθώνιοι και όταν όλοι περνούσαμε την περίοδο των παχιών αγελάδων και όταν η μία επιδότηση έφερνε την άλλη και στο "Χαμόγελο του παιδιού",ήταν όλα ωραία και όμορφα.
Τώρα με τη κρίση έχουν βγεί κάτι απίθανοι τύποι ,σωματεία και άλλοι και ζητούν ελεημοσύνη ηλεκτρονική ή βοήθεια για να μην κλείσουν αυτά τα κέντρα.
Έχει κανείς αναλογιστεί γιατί αυτά τα παιδάκια θα πρέπει να ζουν στο "χαμόγελο του παιδιού" και όχι σε σπίτια και οικογένειες ;
Γιατί το χαμόγελο του παιδιού και όλα αυτά τα συμπαραμαρτούνται σωματεία και σύλλογοι και κέντρα υιοθεσίας και τα κέντρα βρεφών και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης και όλα τα παραμφερή σε όλόκληρη την Ελλάδα δεν δίνουν παιδάκια για υιοθεσίες αλλά θέλουν να τα κρατούν σε μια ιδιότυπη ομηρία για να λαμβάνουν οι υμέτεροι επιδοτήσεις και να πλουτίζουν στο όνομα του κάθε χαμόγελου των παιδιών ,στο μέλλον τους και στην όλη διαχείριση του θέματος που γίνεται με τον πιο αδιαφανή τρόπο που θα μπορούσε να γίνει ;
Είμαι και εγώ πατέρας ενός παιδιού και τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου ασφαλώς και θα υιοθετούσαμε ένα παιδάκι αλλά μας φέρνουν τέτοια γελοία επιχειρήματα και εμπόδια που είναι να γελάει και να κλαίει κανείς παράλληλα.
Είναι τόσο δύσκολο να ελευθερωθούν οι υιοθεσίες,να αλλάξει ο σχετικός νόμος και όλοι να είναι ευχαριστημένοι .
Δεν το κάνουν.Δεν τους συμφέρει και έτσι πυροδοτούν και δίνουν έναυσμα στα ζευγάρια κυρίως που δεν έχουν παιδάκι αλλά που πολύ θα το ήθελαν ,να απευθυνθούν σε κέντρα υιοθεσιών του εξωτερικού ή τους οδηγούν στη παρανομία την ίδια στιγμή που τα παιδάκια στα κέντρα αυτά θέλουν μια οικογένεια σωστή για ν αμεγαλώσουν.
Βλέπεις τη θλίψη στα μάτια τους και σου έρχεται να κλαις και αναρωτιέσαι γιατί τόσο δυσκινησία στο σύστημα υιοθεσιών στην Ελλάδα ;
Προτιμώ να πάω να δώσω ένα ποσό σε κάποιο παιδάκι απ'ευθείας παρά να το καταθέσω στο κάθε "Χαμόγελο του παιδιού" γιατί δεν ξέρω που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνω και που "βγάζω" με πολύ κόπο.
Τόσα χρόνια τι έκανε το χαμόγελο του παιδιού που κυριολεκτικά "έπλεε" στις επιδοτήσεις και στις δωρεές ;
Απλά αναρωτιέμαι και πιστεύω δεν είναι κακό γιατί και άλλοι άνθρωποι θα έχουν προβληματιστεί σχετικά με το θέμα.
Προσωπικά δεν θα δώσω ούτε ένα cent του ευρώ σε κανέναν από αυτούς .
Είμαι αιρετικός,κακόπιστος, αρνητικός ,καχύποπτος και πολύ εκνευρισμένος .
Δώστε τα παιδάκια σε οικογένειες να ζήσουν όμορφα και ωραία ,συλλογικά μέσα σε σωστό οικογενειακό περιβάλλον και αφήστε τις αρλούμπες περί πριμοδοτήσεων και δωρεών και βοήθεια κα επετεία για να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα ιδρύματα.
Τα ιδρύματα δεν λειτουργούν για να λαμβάνουν επιδοτήσεις και δωρεές μόνο ,σε κακές ή καλές οικονομικές στιγμές της χώρας μας και των πολιτών της αλλά για να διοχετεύονται αυτά τα παιδιά σε σωστές οικογένειες,άμεσα,το γρηγορότερο συνατόν, χωρίς μέσα πολιτικά ή άλλα τα οποία και γνωρίζω ασφαλώς αλλά που όταν θα έρθει η ώρα θα τα αναφέρω εκεί που πρέπει όταν πρέπει και όταν με καλέσουν.
Είμαστε από αυτά τα ζευγάρια που παιδευτήκαμε αρκετά για να κάνουμε ένα παιδάκι γιατί ο Θεός δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε sex μία φορά και να πιάσουμε παιδί όπως κάνουν πολλοί ακόμα και σε one night stand που πιάνουν με τον αέρα παιδί.Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή ;....και ευχαριστούμε το Θεό και τον γιατρό μας που μας βοήθησαν και πετύχαμε στο να κάνουμε το παιδάκι μας αλλά είμαστε διατεθιμένοι άσχετα αν κάνουμε και δεύτερο,να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι .
Απευθυνθήκαμε πριν και μετά την εγκυμοσύνη της συζύγου μου στα γνωστά κέντρα βρεφών και μας ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ διότι περάσαμε ,μας είπαν από επιτροπή και ενώ είχαμε όλα κυριολεκτικά τα εχέγγυα για να επιλεχθούμε ,τελικά δεν επιλεχθήκαμε.
Το λόγο δεν μας τον είπαν αλλά δεν κρύβω να σας πω ότι ζούμε πολύ άνετα ,με μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία ,είμαστε εξαιρετικά δεμένη οικογένεια και λατρεύουμε ο ένας τον άλλο και φυσικά όλα τα παιδιά του κόσμου .
Δεν είμαστε όμως διατεθιμένοι από την άλλη να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι προβληματικό γιατί είναι η επιλογή μας.
Μας είπαν ότι αν θέλουμε μπορούμε να ξανακάνουμε αίτηση και να ζητησουμε ένα τέτοιο παιδάκι αλλά δεν θέλουμε.
Θέλουμε ένα παιδάκι κανονικό,μη προβληματικό σαν και αυτά που τα έχουν για εκθέματα και που με βάση τον αριθμό τους ελάμβαναν επιδοτήσεις και τώρα ζητούν βοήθειες και επετούν.
Αυτή είναι η κατάσταση και σας την παρουσιάζω όπως ακριβώς την αντιμετωπίσαμε,χωρίς καμία υπερβολή.
Επομένως, όπως το 'Χαμόγελο του παιδιού" ζητάει τώρα την βοήθεια του κόσμου,έτσι και εγώ σας προτείνω να μην το βοηθήσετε όπως να μην βοηθήσετε κανένα κέντρο βρεφών μέχρι να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες ότι θα πρέπει έστω και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες για την χώρα μας,να δώσουν τα παιδάκια για υιοθεσία γρήγορα.
Θα μας απαντήσουν ότι φταίει το σύστημα,ότι πρέπει να ψηφιστεί νέος νόμος.
Αυτό λένε για δικαιολογία τόσααααααα χρόνια αλλά οι ίδιοι τι κάνουν ;
Πιέζουν τις κυβερνήσεις ή όχι παρά κάθονται στις πολυθρόνες τους και τρώνε από τα έτοιμα ;
Δεν θέλουν να πιέσουν ή δεν ήθελαν να πιέσουν μέχρι που φθάσαμε στη χρεοκοπία ως χώρα και βγαίνουν στην σύγχρονη επετεία για να τους βοηθήσουμε.
Η βοήθεια που πραγματικά χρειάζεται είναι να μην τους βοηθήσετε έτσι ώστε να ξεκινήσει μια καινούργια ημέρα γι αυτά τα παιδιά που είχαν μεν κάποια ατυχία στη ζωή τους αλλά πιστέψτε με περιμένουν χιλιάδες γονείς να τα υιοθετήσουν και να τα μοσχομεγαλώσουν με θυσίες όπως και τα δικά τους παιδιά γιατί όποιος αγαπάει τα παιδιά δεν κάνει διακρίσεις.
Οι διακρίσεις γίνονται μόνο για να εξυπηρετούν καταστάσεις.
Σας ευχαριστώ για την ανάρτηση και όσο σκληρός φαίνομαι ότι είμαι με αυτά τα σκληρά όντως λόγια,εν τούτοις είναι αυτό που πιστεύω μέσα μου ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στην πτωχευμένη Αφρικανο- ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2011.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!