tromaktiko: Η Ελλάδα του παραλόγου...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα του παραλόγου...



Εδώ και δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης παρακολουθώ δίαφορες κοινωνικές ομάδες να επιτίθενται ...
η μία στην άλλη ή να προσπαθούν να προασπίσουν τα καλώς ή κακώς κεκτημένα τους.Θα αναφερθώ λοιπόν σε μερικές κοινωνικές ομάδες έτσι για να έχουμε μιά εικόνα.

- ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ: Η χειρότερη κοινωνική ομάδα.Από αυτούς ξεκίνησε ο κατήφορος της Ελλάδας διότι ο έχων εξουσία φέρει και την ευθύνη. Παχυλά αμοιβόμενα λαμόγια με τα προνόμια τους που ουδείς άλλος Έλληνας πολίτης έχει μπορώ να τους στολίζω σε πέντε τόμους.

- ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: Κατώτεροι των περιστάσεων.Η δικαστική εξουσία αν έπραττε το καθήκον της δεν θα είχαμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα εγκληματικότητας και ανομίας. Έχει ευθυγραμμισθεί με την -πολιτική εξουσία.
-ΓΙΑΤΡΟΙ:O όρκος του Ιπποκράτη στα σκουπίδια.Χωρίς ευαισθησία για τον ανθρώπινο πόνο.Κανόνας τους αρπάχτε ότι μπορείται. Απο ασθενείς, συγγενείς, φάρμακα και προμήθειες.
-ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Mε τα κρυφά τους ταμεία τους εκβιασμούς τα στραβά μάτια με το αζημίωτο,με τις καταθεσάρες τους τις βιλάρες τους. Δημόσιοι χρυσοί υπάλληλοι,καμμία σχέση με τους υπόλοιπους.
-ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Τους γνωρίζει όλος ο κόσμος, τα λόγια είναι περιττά.Όταν το κράτος επιτρέπει στον κάθε εφοριακό να κάνει διακανονισμό με τόν πολίτη τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένα μερίδιο το κράτος, ένα ο πολίτης και τρία ο εφοριακός. Το αποδεικνύουν οι ελεγχθέντες απο το ΣΔΟΕ με τις παχυλές καταθέσεις.
- ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ -ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ: Μία απο τα ίδια.Δέν θα υπήρχαν τόσα αυθαίρετα αν έκαναν την δουλεία τους. Κάθε αυθαίρετο και μία κατάθεση στην τράπεζα.Οι δε συμβολαιογράφοι είναι γνωστό το μονοπόλιό τους. Άλλα τους πληρώνεις και άλλα σου δίνουν για απόδειξη.
ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Η Φοροδιαφυγή στό μεγαλείο της. Φτηνά εργατικά, αυξημένα έξοδα ,μη απόδοση ΦΠΑ, παρουσιάζουν ζημίες και η αφορία ανάμνηση. Τα κέρδη στην Ελβετία.
ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:Ο <φτωχότεροι> Έλληνες. Ελάχιστοι υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο.Σε συμφωνία με τους εργοδότες. Ο λόγος απλός. Επιστροφή φόρου απο εφορία, επιδότηση ενοικιοίου, κουπόνια εργατικής εστίας για κοινωνικό τουρισμό, θέατρα,δάνεια,ΕΚΑΣ, φοιτητικό επίδομα,φοιτητικές εστίες κλπ. ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΙΚΑ;

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: Πρώτα το ατομικό και κομματικό συμφέρον.Ο εργαζόμενος στον γολγοθά του.Αυτοί ταξιδάκια, ταβερνούλες,και μίζες.Ας είναι καλά τα κορόιδα που εργάζονται
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ: Μέχρι και το μισθό του Σιμήτη φάγανε οι αθεόφοβοι.Αρπαχτές απο παντού.Από επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα,από τη επιδότηση του κράτους,φουσκωμένα έξοδα και λογαριασμούς,υπολειτουργία αδιαφορία,με λίγα λόγια σκασίλα τους για τους φοιτητές τους και την μόρφωσή τους.
Οι παραπάνω είναι η μικρογραφία του Έλληνα πολίτη και της Έλλάδας.Φυσικά και υπάρχουν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες οι οποίες κινούνται σε ανάλογους ρυθμούς.Και ερωτώ λοιπόν.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΚΡΆΤΟΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ; OXI ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. 'Οταν το κράτος σκέφτετε αν θα ο πληρώσει ιδιώτης τον ΦΠΑ πού των πλήρωσα εγώ ο πολίτης, όταν σκέφτεται αν θα πληρώσει την εφορία του,αν δεν βάλει τάξη στους θεσμούς την διαφάνεια και την δημοκρατία του ειναι καταδικασμένο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!