tromaktiko: Η τηλεόραση μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η τηλεόραση μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης!



Η παρακολούθηση τηλεόρασης για μια ώρα μετά την ηλικία των 25 ετών μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 22 λεπτά, σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές...

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Queensland, μελέτησαν 11.000 Αυστραλούς, ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών το 2000. Οι ερευνητές έλεγξαν τα στοιχεία τους έναντι υπολογισμού του 2008, σύμφωνα με τον οποίο, οι Αυστραλοί ηλικίας 25 και άνω παρακολούθησαν τηλεόραση 9,8 δισ. ώρες, ισοδύναμο με απώλεια 286.000 ετών.

Ανάλυση των στοιχείων ανακάλυψε ότι μια ώρα τηλεόραση ευθύνεται για την απώλεια 22 λεπτών ζωής. Το κάπνισμα 2 τσιγάρων έχει περίπου την ίδια επίδραση. Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η τηλεόραση αλλά η έλλειψη δραστηριότητας για μακρά διαστήματα, ανακοίνωσαν οι ερευνητές. Η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης, το επιπλέον βάρος και άλλα προβλήματα υγείας συνδέονται με τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Ο ερευνητής Lennert Veerman, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης έχει την ίδια βαρύτητα με το κάπνισμα και την παχυσαρκία. Δήλωσε ότι ενώ τα ποσοστά καπνίσματος μειώνονται, η παρακολούθηση τηλεόρασης δεν ακολουθεί την ίδια πορεία, γεγονός που έχει βαρύτητα σε επίπεδο πληθυσμού.
Προηγούμενη έρευνα από την Αυστραλία ανακάλυψε ότι υπήρχε 8% αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεόρασης μια ώρα την ημέρα. Ο Veerman δήλωσε ότι μετέφρασε τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας σε όρους προσδοκώμενου επιβίωσης στην Αυστραλία, δεδομένου του χρόνου που παρακολουθεί τηλεόραση ο πληθυσμός.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!