tromaktiko: Ηλεκτρονική κάρτα οι άδειες παραμονής για τους αλλοδαπούς

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρονική κάρτα οι άδειες παραμονής για τους αλλοδαπούς



Αλλάζει ο τρόπος για την άδεια διαμονής των μεταναστών στην ΕλλάδαΤη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας θα έχουν οι άδειες διαμονής των αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, στην κάρτα θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.
Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές καθυστερήσεις, τα ελλείμματα ασφάλειας των εγγράφων έναντι του ενδεχόμενου παραποίησης ή κλοπής, καθώς επίσης και προβλήματα στη στελέχωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Με το νομοσχέδιο επανακαθορίζεται ο τρόπος στελέχωσης των κατά τόπους Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και επανακαθορίζονται τα δικαιολογητικά που υποχρεούται να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος εργοδότης - μεταξύ άλλων και η υποχρέωση καταβολής 150 ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που ενδιαφέρεται να απασχολήσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!