tromaktiko: Αντίθετοι Ολλανδία-Λουξεμβούργο με την αγορά ομολόγων από ΕΚΤ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αντίθετοι Ολλανδία-Λουξεμβούργο με την αγορά ομολόγων από ΕΚΤ



Αντίθετοι στα σχέδια της ΕΚΤ για περαιτέρω αγορές κρατικών ομολόγων, εμφανίζονται ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot και αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt, τα δύο τραπεζικά στελέχη έρχονται να προστεθούν στους Juergen Stark και Jens Weidmann, οι οποίοι αντιτίθενται επίσης στα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας για επανενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Traders δήλωναν ότι η ΕΚΤ αγόραζε ομόλογα Ιταλίας και Ισπανίας για δεύτερη ημέρα σήμερα, ενώ την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Trichet ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα SMP μετά από διακοπή 18 μηνών. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η απόφαση για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργειας, ελήφθη από την ισχυρή πλειοψηφία της ΕΚΤ.

Σχεδόν αμέσως μετά από τα σχόλια, traders δήλωναν στο Dow Jones Newswires ότι η ΕΚΤ αγοράζει ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα. Αρκετοί οικονομολόγοι στη Γερμανία είναι αντίθετοι με αυτό το μέτρο, καθώς εκτιμούν ότι πλήττει την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!