tromaktiko: Κομμάτι από το διαστημικό λεωφορείο Columbia βρέθηκε μετά απο 8 χρόνια σε λίμνη που στέγνωσε

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κομμάτι από το διαστημικό λεωφορείο Columbia βρέθηκε μετά απο 8 χρόνια σε λίμνη που στέγνωσε



Ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου Columbia βρέθηκε σε μια λίμνη στο Τέξας όταν η... ξηρασία προκάλεσε την μείωση της στάθμης του νερού εκθέτοντας το κομμάτι μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια αφού έπεσε στη Γη.

Η αστυνομία της περιοχής Nacogdoches του Τέξας κάλεσε την NASA μετά την ανακάλυψη της σφαίρας που έπεσε από το διαστημικό σκάφος όταν αυτό διαλύθηκε κατά την επιστροφή του στη Γη την 1η Φεβρουαρίου του 2003. Η σφαίρα βρέθηκε μέσα στη λάσπη στη βόρεια πλευρά της τοπικής λίμνης.

Περισσότερα από 84.000 κομμάτια από τα συντρίμμια από το Columbia έχουν "εκτοξευτεί σε διάφορες περιοχές γύρω από το Τέξας και τη Λουιζιάνα όταν το διαστημικό σκάφος διαλύθηκε σε υπερηχητική ταχύτητα, μόλις λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα.

Επτά αστροναύτες έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή, που συνέβη κατά τη διάρκεια της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα , όταν θερμά αέρια διαρρεύσαν σε μια τρύπα που είχε δημιουργηθεί στην αριστερή πτέρυγα κατά την εκτόξευση του Columbia 16 ημέρες νωρίτερα.

Εκατομμύρια παρακολουθούσαν με τρόμο, από τις τηλεοπτικές κάμερες εικόνες που ελήφθησαν από το πίσω μέρος του διαστημικού λεωφορείου που έδειχναν καπνό και συντρίμμια να πέφτουν 62 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, ενώ ταξίδευαν με 12.000 μίλια την ώρα. Στο Τέξας, οι άνθρωποι άκουσαν μέχρι και το ηχητικό φράγμα να σπάει και πολύ αισθάνθηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες το ωστικό κύμα από τη διάλυσή του Columbia .

Η NASA επιβεβαίωσε σήμερα ότι το αντικείμενο που βρέθηκε στη λίμνη Nacogdoches ήταν μέρος του αντιδραστήρα ενέργειας του Columbia που χρησίμευε για την αποθήκευση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο διάστημα.
http://www.7news.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!