tromaktiko: Μ. Καρογιάν: Eύχεται να πετύχει η νέα κυβέρνηση

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μ. Καρογιάν: Eύχεται να πετύχει η νέα κυβέρνηση



Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, το κόμμα του οποίου στις αρχές της εβδομάδας διέκοψε την κυβερνητική συνεργασία...
με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση, που σχηματίστηκε χθες, να πετύχει στο έργο της.

Ωστόσο, ο κ. Καρογιάν παρατήρησε ότι τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης «απέχουν πολύ από αυτά που πιστεύουμε ότι απαιτούνται από μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και ευρείας αντιπροσωπευτικότητας, που καλείται να διαχειριστεί ιδιαίτερα κρίσιμα προβλήματα» και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να απλώνουμε τα χέρια μας προς όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι η ένωση δυνάμεων δεν είναι ρητορικό σχήμα, ούτε επικοινωνιακό πρόσχημα. Είναι εθνική επιταγή και όρος ανάκτησης της εθνικής ισχύος. Είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στις προκλήσεις των καιρών».
Ο κ. Καρογιάν είπε ακόμη πως μπροστά στη νέα εθνική τραγωδία από την έκρηξη στη ναυτική βάση για το ΔΗΚΟ μία μόνο απάντηση μπορούσε να υπάρξει, αυτή που θα οδηγούσε στην κοινή απόφαση όλων των πολιτικών δυνάμεων για «ένα νέο εθνικό ξεκίνημα από μηδενική βάση και με πρόταγμα την αναστολή κάθε κομματικού ανταγωνισμού μπροστά στην ανάγκη ανόρθωσης της πατρίδας μας».
Σε ερώτηση αν αποδέχεται τη χείρα φιλίας, που τείνει προς το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο κ. Καρογιάν απάντησε: «Εμείς και τείνουμε και αποδεχόμαστε χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς την κυβέρνηση και προς τους πάντες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!