tromaktiko: Nέες εικόνες απο το Νέο World Trade Center της Νέας Υόρκης

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Nέες εικόνες απο το Νέο World Trade Center της Νέας Υόρκης



Απίστευτες νέες φωτογραφίες των οικοδομικών εργασιών στο Σημείο Μηδέν δείχνουν τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης δραματικά να ξαναγεννιέται.

Ένα νέο World Trade Center το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 78 ορόφους και τελικά θα φτάσει τους 104 ορόφους, και με τα 541 μέτρα , να γίνει το ψηλότερο κτίριο στο Μανχάταν, όταν θα ολοκληρωθεί το 2013.
Το σημείο θα είναι ένα επίσης μέρος προβληματισμού και περισυλλογής για πολλούς αφού το Εθνικό Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και το μουσείου, που σχεδιάστηκαν από την νικήτρια ομάδα του Michael Arad και του Peter Walker, θα ανοίξει εγκαίρως για την 10η επέτειο της επίθεσης.
Το μνημείο βρίσκεται εκεί που ήταν οι βάσεις των αρχικών πρώτων δίδυμων πύργων ανάμεσα σε ένα μικρό δάσος από βελανιδιές στην οκτώ στρεμμάτων πλατεία.
Διαθέτει δύο βαθιές λίμνες, τετράγωνες με τρύπα στην μέση όπου το νερό εξαφανίζεται ενώ υπάρχει και ένα μουσείο με εκθέσεις και έργα τέχνης για να διδάσκουν και να θυμίζουν στους επισκέπτες τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου,όπου σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
www.7news.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!