tromaktiko: Στα 30 εκ. η «πράσινη τρύπα» !

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 30 εκ. η «πράσινη τρύπα» !



Η ευρωπαϊκή αποτυχία τουΠαναθηναϊκού έκανε άνω κάτω τον προϋπολογισμό, και παρά τις γενναίες περικοπές σε όλους τους τομείς, σε μεγάλα συμβόλαια, αλλά και τις πωλήσεις παικτών, το έλλειμμα υπολογίζεται ότι στο τέλος της σεζόν θα αγγίξει τα 30 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση που παραδόθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα στοιχεία δείχνουν ότι το φετινό έλλειμμα θα είναι της τάξης των 23,5 εκ. ευρώ, την ώρα που εκκρεμούν άλλα 6 εκ. ευρώ από την περασμένη σεζόν, τα οποία μεταφέρθηκαν στην φετινή.

Η χρήση της περασμένης σεζόν δημιούργησε μία τρύπα 10 εκ. ευρώ, συν τα 5 εκ. ευρώ που είχαν μεταφερθεί από την προηγούμενη (2009-2010), σύνολο 15 εκ. ευρώ. Το ποσό δηλαδή που αποφασίστηκε να γίνει ΑΜΚ. Το ποσό αυτό δεν καλύφτηκε και φέτος μεταφέρονται 6 εκ. ευρώ...

Αναλυτικά τα στοιχεία της πρόβλεψης των εσόδων-εξόδων:

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ:

Έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα: 6 εκατ. ευρώ
Έσοδα από χορηγίες: 5.7 εκατ. ευρώ
Έσοδα από εισιτήρια, απλά και διαρκείας: 4.5 εκατ. ευρώ
Σύνολο Εσόδων: 16.2 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ

Έξοδα ποδοσφαιρικού τμήματος: 30.7 εκατ. ευρώ
Έξοδα διοικητικής λειτουργίας: 4 εκατ. ευρώ
Ειδικά έξοδα: 5 εκατ. ευρώ
Σύνολο εξόδων: 39.7 εκατ. ευρώ
Διαφορά Εσόδων - Εξόδων: -23.5 εκατ. ευρώ
Μεταφερόμενο έλλειμα: 6 εκατ. ευρώ
Σύνολο: -29.5 εκατ. ευρώ

Η 11άδα της... εφορίας!

Μέσα σε όλα τα άλλα, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού πρέπει να διαπραγματευθούν τα συμβόλαια έντεκα παικτών από το υπάρχον ρόστερ, τα οποία όμως έχουν κατατεθεί με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο (τους 21%) αντί του νεώτερου που προβλέπει φορολογία 45%. Αυτά τα 11 συμβόλαια είναι τα εξής: Γιώργος Καραγκούνης, Σεντρίκ Καντέ, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιόσου Σαριέγκι, Χρήστος Μελίσσης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σίλβα Κλέιτον, Νίκος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και Αντώνης Πετρόπουλος…

Οπότε γεννάται το εύλογο ερώτημα, τι θα γίνει αν οι μέτοχοι αποφασίσουν να μην καλύψουν το ποσό των 30 περίπου εκ.; Προφανώς θα προσπαθήσουν να βρουν άλλες λύσεις και τρικ, όπως διακανονισμοί και συμφωνίες σχετικά με τα συμβόλαια των παικτών, προκειμένου να συμφωνήσουν σε αποπληρωμή με δόσεις που θα διευκολύνουν την ομάδα.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα της σκληρής οικονομικής πολιτικής, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και το ποσό αυτό θα είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 εκ. ευρώ , που σε μέρες τέτοιας οικονομικής ύφεσης θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί λύση, πόσο μάλλον να καλυφτεί. Αν μάλιστα, και στο τωρινό ποσό οι μέτοχοι δεν αποφασίσουν να διαθέσουν ρευστό... αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που κανείς μέσα στην ΠΑΕ δεν θέλει να το σκέπτεται.
http://www.gazzetta.gr/









     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!