tromaktiko: Εν μέσω κρίσης, παράλογοι ιδιοκτήτες εκβιάζουν τους ενοικιαστές!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Εν μέσω κρίσης, παράλογοι ιδιοκτήτες εκβιάζουν τους ενοικιαστές!



Βάλτε CocaCola, ποπ κορν και απολαύστε το!
Είμαι ένας νέος από επαρχιακή πόλη που τον τελευταίο χρόνο μένει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το Σεπτέμβριο του 2010, έχοντας μια "αξιοπρεπή" δουλειά, νοίκιασα ένα διαμέρισμα όπου υπέγραψα διετές συμβόλαιο δίνοντας 1 ενοίκιο ως προκαταβολή, συν τον τρέχοντα μήνα. Αυτόματα μεταφέραμε και τους λογαριασμούς (ρεύμα και νερό) στο όνομα το δικό μου. Στους 12 μήνες της διαμονής μου, δεν καθυστέρησα ΠΟΤΕ ούτε το ενοίκιο, ούτε τα κοινόχρηστα (μάλιστα, δεν ζήτησα ποτέ από τον ιδιοκτήτη ούτε το ποσό που του αντιστοιχούσε, για τη συντήρηση του ασανσέρ κλπ - έλεγα, θα τα βρούμε στο τέλος). Πλήρωσα πάντα ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς στην ώρα τους και μάλιστα λόγω έλλειψης χρόνου, έφερνα γυναίκα 2 φορές το μήνα για να καθαρισει το χώρο. Να προσθέσω επίσης, ότι παρέλαβα ένα διαμέρισμα βρόμικο με αρκετά λειτουργικά προβλήματα (τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ θα επιδιόρθωνε...), χωρίς καν ντουλάπια και πάγκο εργασίας στην κουζίνα και ξόδεψα χρήματα από την τσέπη μου προκειμένου να το κάνω κατοικήσιμο!

Και ερχόμαστε στο σήμερα, Σεπτέμβρης 2011. Είμαι απλήρωτος τους τελευταίους 4 μήνες (με δάνειο και κάρτες να τρέχουν) και αναγκάζομαι για οικονομικούς λόγους να πάρω την απόφαση να συγκατοικήσω. Δεδομένου ότι το διαμέρισμα έχει ένα υπνοδωμάτιο, υποχρεωτικά πρέπει να το αφήσω πριν τη λήξη του συμβολαίου. Ενημερώνω λοιπόν τον ιδιοκτήτη ότι αδυνατώ πλέον να ανταπεξέλθω, ότι δεν θα καταθέσω το ενοίκιο του τρέχοντα μήνα διότι έχει στα χέρια του την εγγύηση, το σπίτι θα το παραδώσω πριν μπει ο Οκτώβρης και τον καλώ να επισκεφθεί το χώρο προκειμέ! νου να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν καθόλου φθορές, το αντίθετο μάλιστα, έχουνε γίνει και όλες οι επιδιορθώσεις που εκκρεμούσαν. Μου απαντάει ευγενέστατα ότι σέβεται την απόφασή μου και με ρωτάει αν μπορεί να φέρει στις επόμενες ημέρες υποψήφιους ενοικιαστές να το δουν - φυσικά απαντώ πρόθυμα: Ναι. Ποιος ο λόγος άλλωστε να μην τον διευκολύνω!?

Εμφανίζεται σήμερον "ο κύριος" στο ραντεβού μας με αμφίεση πολιτικού (για να μην πω οικονομικου εκτελεστή), πουκάμισο, γραβάτα, χαρτοφύλακα και bluetooth ..και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου!!! 'Όπως γνωρίζετε (μου λέει), το διαμέρισμα αυτό το αγόρασα για επένδυση και έχω μια ομάδα δικηγόρων οι οποιοι διαχειρίζονται τα θέματα που αφορούν όλα μου τα ακίνητα. Μίλησα ήδη με τον διαχειριστή ο οποίος μου επιβεβαίωσε πως ήσασταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις σας προς την πολυκατοικία... Βλέπω και το διαμέρισμα τώρα, είναι σε εξαιρετική ! κατάσταση.. ΑΛΛΑ.. Το θέμα είναι ότι φεύγετε νωρίτερα απ'ότι είχατε υπογράψει. Πρέπει οπωσδήποτε να μου καταβάλλετε το ενοίκιο του μήνα Σεπτέμβρη, σε διαφορετική περίπτωση, βάσει του νόμου, θα διεκδικήσω όσα ενοίκια χάσω μέχρι το σπίτι να ξανανοικιαστεί - τα οποία σας διαβεβαιώνω ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 5 με 6. Και σε περίπτωση που δε με ξοφλήσετε, θα έχετε να κάνετε πλέον με το δημόσιο! Το κερασάκι στην τούρτα είναι, ότι πατώντας επιδεικτικά το πράσινο κουμπάκι, κάλεσε επί τόπου και τη δικηγόρο του.... για να μου πει ότι: Σε περιπτωση που δεν πληρώσω τον πελάτη της, θα πρέπει να του δώσω τα κλειδιά ΑΜΕΣΑ, διότι αν θελήσει ο ίδιος, έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να μου κάνει έξωση. Της εξηγώ ότι είμαι ήδη σε διαδικασία μετακόμισης, με έπιπλα πακεταρισμένα και κούτες έτοιμες για τη μεταφορά, αλλά λόγω ακριβώς περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, θα χρειαστώ όλο το μήνα μέχρι να παραδώσω το σπίτι. Η απάντησή της ήταν ότι κάνει παράσιτα και δεν με ακούει καλά και εκεί είναι που σταμάτησε η επικοινωνία μας. Ο ιδιοκτήτης δε, αφού έλεγξε λεπτομερώς όλους τους χώρους (και στα 35 τετραγωνικά), άνοιξε ντουλάπες, βρύσες, άναψε φώτα, ανοιγόκλεισε πόρτες κλπ και όλα αυτά σε "αργεεεές κινήσεις", έφυγε επιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι θέλει τα χρήματα.

Και εγώ εδώ αναρωτιέμαι.. ένας ΓΑΪΔΑΡΟΣ που επαγγέλλεται τον καθηγητή Πανεπιστημίου (με καταγωγή και σπουδές που δε χάνει ευκαιρία να αναφέρει κάθε φορά, βεβαίως βεβαίως), σε καιρούς σαν αυτόν που διανύουμε, ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟΣ πρέπει να είναι, για να φτάσει στο σημείο να καμουφλαριστεί έτσι και να υιοθετήσει ξαφνικά μια τέτοιου είδους συμπεριφορά, προς έναν νέο που απλά επιθυμεί να ξεσπιτωθεί αξιοπρεπώς!!? Πολλοί άλλοι στη θέση μου, θα αλλάζανε νούμερο στο κινητό και θα συνεχίζανε να μένουν κανονικά, με τη δήλωση ότι θα πληρώσουν όταν και οι ίδιοι πληρωθούν. Κάποιοι ίσως, προχωρούσανε και σε υπενοικίαση κάτω από τη μύτη του ιδιοκτήτη, τουλάχιστον μέχρι να ξαναορθοποδήσουν οικονομικά. Εγώ αντίθετα, είχα υπολογίσει και τις μέρες αλλά και τα χρήματα για να του το βάψω (διότι βαμμένο ήτανε όταν μπήκα, άσχετα αν δεν είχανε καλύψει προηγουμένως το παρκέ και μου'φυγε ο πάτος για να το καθαρίσω) ώστε να το παραλάβει έτοιμο - στην ώρα του!

Πλέον, μετά το σημερινό περιστατικό, σκέφτομαι να τη δω αλλιώς.. Να μείνω στο τζαμπέ για κανά διμηνάκι, και αφού ξοδευτεί για 1ο και 2ο εξώδικο, έπειτα να ξηλώσω πάγκους, ντουλάπια, κρεμάστρες και ότι άλλο μου ανήκει.. και ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ να πάω στο καλό. Χωρίς καταθέσεις στην τράπεζα και τίποτα απολύτως στο όνομά μου, εις το άμεσο μέλλον ενδέχεται πέρα από άνεργος να είμαι και άστεγος χωρίς στον ήλιο μοίρα. Και στη χειρότερη των περιπτώσεων, για ένα θεματάκι αστικού κώδικα, ε δεν πέθανε μωρέ και κανείς!

Εσείς, τι λέτε? Μετά από ένα τέτοιο έργο, αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με τα δικά του "ΘΕΛΩ"?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!