tromaktiko: Δίσκος αντί αγιασμού σήμερα στα σχολεία

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δίσκος αντί αγιασμού σήμερα στα σχολεία



Με απόφαση της υπουργού καταργείται για φέτος ο αγιασμός στα σχολεία και την θέση του παίρνει μια λιτή τελετή κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι, γονείς και...συγγενείς των μαθητών, καλούνται να προσφέρουν ότι προαιρούνται σε ένα δίσκοπου θα περιφέρει το διδακτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που απέστειλε νωρίς σήμερα το πρωί στα τοπικά γραφεία εκπαίδευσης, η υπουργός, καλεί τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να προχωρήσουν σήμερα, ανήμερα της έναρξης του σχολικού έτους, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για την είσπραξη χρημάτων, την οποία ονομάζει προαιρετική εισφορά αλληλεγγύης προς τους μαθητές.

Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα κατατεθούν από τους διευθυντές των σχολείων σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος που τελεί υπό την διαχείριση της Βουλής των Ελλήνων και του πρόεδρου της Φίλιππου Πετσάλνικου. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να διαλύσει κάθε σκιά ενδεχόμενης κακοδιαχείρισης.

Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, αναμένεται πρώτον να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων από τις φωτοτυπίες που θα λάβουν οι μαθητές αντί βιβλίων και δεύτερον να πληρωθούν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!