tromaktiko: Το κλίμα δυναμιτίζεται επικίνδυνα στη «γειτονιά» μας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το κλίμα δυναμιτίζεται επικίνδυνα στη «γειτονιά» μας



Tο Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως “κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία” και αποτελεί συνέχεια του “άξονα του κακού”.
Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, o εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

Στην επιστολή του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, αναφέρει: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η Αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά»

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τον τρόπο αυτό με τη Συρία!

«Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια.Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του ο Ντάνον.

Το άμεσο μέλλον χρήζει πολύ προσεκτικής παρακολούθησης και ανάλυσης, αφού οι σχέσεις των δυο χωρών στη συγκεκριμένη γεωπολιτική γωνιά του πλανήτη, θα επηρεάσει καθοριστικά το ισοζύγιο ισχύος στη κρίσιμη για της παγκόσμιες ισορροπίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σειρήνες τουρκο-ισραηλινής εμπλοκής φαίνεται πως ηχούν στη Μεσόγειο.Όλοι εύχονται πως αυτό το σενάριο δεν θα γίνει αληθινό, διότι οι ισραηλινοί δεν αστειεύονται σε τέτοια θέματα. Πάντως στον τουρκικό στόλο ήδη υπάρχουν ετοιμασίες για να κατευθυνθούν πλοία στα ζεστά νερά της Μεσογείου.
http://www.politis-gr.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!