tromaktiko: Κρίσιμη εβδομάδα για τα πανεπιστήμια

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για τα πανεπιστήμια



Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του χειμερινού εξαμήνου ξεκινάει από σήμερα για χιλιάδες φοιτητές. Περισσότερα από 300 τμήματα παραμένουν υπό κατάληψη και οι φοιτητές ξεκινούν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το «λουκέτο» που έχει μπει στα περισσότερα πανεπιστήμια.

Από την άλλη πλευρά, χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι δεν ανήκουν σε φοιτητικές παρατάξεις, επικοινωνούν μέσω Facebook ζητώντας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Εκατοντάδες γνώμες και μαρτυρίες, κυρίως επί πτυχίω φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές, έχουν καταγραφεί στο Internet και κάθε μέρα μετρώνται εκατοντάδες ιντερνετικές επαφές που έχουν δημιουργήσει μια «ιδιότυπη» μάχη μεταξύ των φοιτητών.

Ρήγμα έχει δημιουργηθεί και μεταξύ των πανεπιστημιακών, καθώς μέλη ΔΕΠ πολλών πανεπιστημίων, όπως του Αριστοτελείου, του Γεωπονικού και του ΕΜΠ, ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια ακόμη και στην περίπτωση που διαφωνούν με το νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πανεπιστημιακοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι αν χαθεί και αυτή η εβδομάδα θα χαθεί το χειμερινό εξάμηνο για τους φοιτητές. Εξάλλου η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έχει καταστήσει σαφές ότι για να ολοκληρωθεί ένα εξάμηνο πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μαθήματα. Φοιτητές πάντως, έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σε αυριανό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι δάσκαλοι έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας και οι καθηγητές.

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται και οι μαθητές οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι
www.flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!