tromaktiko: Αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο



Θα ήθελα να σας παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία όπως την έζησα...  Όντας νέος, στη σημερινή εποχή, άνεργος με πτυχία και γλώσσες αποφάσισα... παρασυρόμενος από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί αξιοκρατίας, να κάνω τα χαρτιά μου στην προκήρυξη δοκίμων Αξιωματικων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Έφτασα αισίως στην αθλητική δοκιμασία και σίγουρος πως περάσω, καθώς η πολυετή ενασχόληση μου με την άθληση και η σωματική μου διάπλαση καθιστούσε τα όρια εφικτά, πήγα με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση... όμως λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο! που να φανταστώ, πως αυτή η δοκιμασία θα ήταν για λίγους!

Τα αθλήματα του στίβου ήταν πέντε και κάθε ένα είχε το μυστικό του. Από την αρχή, μας ενημέρωσαν πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο ιντερνετ, όποτε κάποιος μπορούσε να δώσει όλα τα αθλήματα ακόμα και εάν είχε ήδη κοπεί σε κάποιο. Ο νοων νοείτο!
Ξεκινόντας από το 100στάρι κανείς δεν ήξερε εάν είχε κοπεί ή όχι. Φυσικά τα κίνητα οι κάμερες και τα χρονόμετρα απαγορευόντουσαν σε στρατιωτική περιοχή για να μην απόκαλυφθεί το φιάσκο φυσικά.
Συνεχίζοντας στο άλμα εις ύψος, έβλεπες σε άλλους ο στυλοβάτης να κουνιέται κατα λάθος και να πέφτει το κοντάρι με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να περνάνε και σε άλλους να κουνιέται από το στρωμα την στιγμή που όντας επιτυχείς πήγαιναν να κατέβουν πια και να τους ακυρώνουν!
Στο αγώνισμα της σφαίρας, άλλους να την ρίχνουν και με τα δύο χέρια ταυτόχρονα, ενώ απαγορευόταν, οι οποίο τώρα βρίσκονται στους επιτυχόντες και άλλοι να φτάνουν το πολυπόθυτο 4,40μ και ο αρμόδιος της μέτρησης να φτιάχνει λοξά τη γραμμή προς το μέτρο με το πόδι του και να κόβει πολυπόθυτους πόντους και να κόβονται.
Στο 1000άρι, να υπάρχουν άνθρωποι που τερμάτισαν τρίτοι και κόπηκαν ενώ από την ίδια ομάδα να βρίσκεται στους επιτυχόντες ο έκτος για παράδειγμα. Τι έγινε μετράει αντίστροφα το χρονόμετρο;;
Για να μη μιλήσω για το απόλυτο βατερλό, το άλμα εις μήκος όπου όποιον ήθελαν τομ έκοβαν εκει!!
Οι κύριοι, όπως πληροφορήθηκα, αποφάσισαν αντί να χρησιμοποιήσουν την άκρη του σκάματος ως ξεκίνημα του ορίου των 3,60μ, να χρησιμοποιήσουν βατήρα, το οποίο κοινώς σημαίνει ότι εάν πατήσεις μετά από αυτόν σου ακυρώνουν το άλμα σου, είτε αυτο είναι 3,40μ, 3,60μ, ή 4,00μ. Δηλαβή δεν μετρούσαν την ικανότητα σου να έχεις επίδοση άλματος άνω των 3,60μ αλλά την ικανότητα σου να υπολογίζεις πότε θα πατήσεις σωστά στον βατήρα. Ακόμα και αυτό θα ήταν δεκτό, εάν ίσχυε για όλους και φυσικά εάν ο βατήρας χρησιμοποιήτο όπως πρέπει, δηλαδή με πλαστελινη για να φαίνεται το ίχνος από το πάτημα του παπουτσιού σου. Όμως επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα εσένα που μπορεί να πατούσες στο βατήρα ή μετά τον βατήρα σε ακύρωναν ενώ ο προηγούμενος ή ο επόμενος σου, μπροστά στα μάτια όλων, πατούσε πολύ μετά τον βατήρα και τον περνούσαν πανηγυρικά με την πρώτη. Έτσι λοιπόν άλλοι με άλμα πολύ μεγαλύτερο του ορίου κοπήκαν και άλλοι με άλμα πολύ μικρότερο των 3,60μ πέρασαν με την πρώτη!

Που είναι η αξιοκρατία που μας υποσχεθήκατε κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη; Που είναι ο εσωτερικός έλεγχος για να μην περάσουν όλοι οι γιοι και οι κόρες κάποιων, δίχως την αξία τους; Έμεις δηλαδή δεν έχουμε πατέρα; Τι πρέπει να κάνουμε για μια θέση στα σώματα ασφαλείας; Να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες ή να κυκλοφορούμε με τον προσωπικό μας δικηγόρο που θα επιβλέπει την διαδικασία (αν και δεν θα τον άφηναν να εισέλθει γιατί δεν ήταν υποψήφιος!!).

Αντιλαμβάνομαι τα ευγενή αισθήματα σας περί αξιοκρατίας, αλλά κύριε Υπουργέ η αναξιοκρατία ξεκινά από την ρίζα και φτάνει στον περίγυρό σας και γιαυτό θεωρώ πως θα έπρεπε κάποιος ανεξάρτητος να επιβλέπει την όλη κατάσταση η οποία κατέληξε σε φιάσκο.
Θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι που έκοψαν τα όνειρα και τις επλίδες των νέων με τόση ευκολία, κοροιδευοντάς τους κατάμουτρα!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!! Μετά από αυτά που αντίκρυσα, αντιλήφθηκα ότι προτιμάτε Αξιωματικούς με επώνυμο και όχι με αθλητικές ικανότητες. Καλύτερα λοιπόν να γυρίσω στην καφετέρια που δούλευα με τα 25 ευρώ μεροκάματο και να νιώθω κάλά, παρά να μπω σε έναν τέτοιο κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί μόνο με το τηλέφωνο και τις γνωριμίες.

Καλή συνέχεια σε όσους κατά τύχη κατάφεραν να περάσουν στην αθλητική δοκιμασία και παίδες, μην διαβάσετε πολύ διότι πάλι θα κοπείτε!!!

Ενάς νέος αγανακτισμένος...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!