tromaktiko: Μέρκελ: Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα



Απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν τη συνάντηση τους το βράδυ στο Βερολίνο.
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών ζήτησε τον σεβασμό στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Λίγο αργότερα στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, πριν από την ψηφοφορία για τον Ευρωοαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρεασε τον σεβασμό της στη χώρα μας και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

«Σεβόμαστε πραγματικά ό,τι έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις δομικές αλλαγές. Όλοι επιθυμούμε να ενισχυθεί η Ελλάδα. Θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα... ώστε να μην έχουμε κακά νέα τον ένα μήνα μετά τον άλλο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Παράλληλα η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε ότι υπάρχει μία κρίση χρέους και όχι μία κρίση του κοινού νομίσματος.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση επειδή η έξοδος απ' αυτή την κρίση χρέους θα απαιτήσει αλληλεγγύη» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι προτεραιότητα της είναι η σταθερότητα του ευρώ. «Έτσι θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε χώρα διορθώνει τα πράγματα».

Επίσης, υπογράμμισε την αντίθεσή της σε νέα σχέδια ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς ανέφερε ότι είναι «κακή ιδέα» να καταπολεμηθούν τα χρέη με νέα χρέη.

Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η κρίση του χρέους είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «στη ρίζα» αποκαθιστώντας την τάξη στα δημόσια οικονομικά και τις οικονομίες των χωρών, σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!