tromaktiko: Πρώτο βήμα για νέο κόμμα από Φλωρίδη

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο βήμα για νέο κόμμα από Φλωρίδη



Όταν στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει σε πολιτικό συμβιβασμό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο... μέσω ενός ανασχηματισμού που έφερε στην Κυβέρνηση τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», ο Γιώργος Φλωρίδης ανακοίνωνε την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, οι περισσότεροι έβαζαν στοίχημα ότι δεν θα αργούσε η στιγμή, που θα προχωρούσε και στο επόμενο, περισσότερο «ανεξάρτητο» βήμα.

Η στιγμή αυτή φαίνεται ότι ήρθε, καθώς όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, ο Γιώργο Φλωρίδης είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ίδρυση Ομίλου πολιτικού προβληματισμού, πιθανότατα εντός του Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναμένεται να στηριχτεί κατά κύριο λόγο σε στελέχη από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονιστικό μπλοκ, και ο αρχικός σχεδιασμός του Ομίλου θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και ομιλίες προβληματισμού για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, καθώς και για την κατεύθυνση την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Οι περισσότεροι ωστόσο εκτιμούν ότι γύρω από τον Γιώργο Φλωρίδη θα συσπειρωθούν δυνάμεις και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία του Κινήματος, λόγω της μεγάλης φθοράς την οποία υφίσταται από την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Όμιλος προβληματισμού τον οποίο ιδρύει ο Γιώργος Φλωρίδης, θα μπορούσε ουσιαστικά να αποτελέσει την «πρώτη ύλη» για έναν καινούριο πολιτικό φορέα, στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!