tromaktiko: Προκήρυξη απεργίας του «Βοήθεια στο σπίτι»

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Προκήρυξη απεργίας του «Βοήθεια στο σπίτι»



από το Γραφείο Τύπου
Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή...
ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας)σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας , τα Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 30/9/2011 .Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα π.μ με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από 8 και πλέον χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.

· .Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)

· Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία από 1/1/2011 φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..

Θεωρώντας ως δεδομένη την ευαισθησία σας απέναντι στη σημαντικότατη προνοιακή υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στα εργασιακά μας προβλήματα παρακαλούμε θερμά για τη στήριξη και κάλυψη της απεργίας μας,. ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας, όπως οφείλει να πράξει η πολιτεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σοφία Κολιζέρα

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος Παππάς



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!