tromaktiko: Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και ουδείς κυβερνητικός βουλευτής αντέδρασε τελικά

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και ουδείς κυβερνητικός βουλευτής αντέδρασε τελικά



Πέρασε με 155 "ναι" το χαράτσι για τα ακίνητα
- Είχε προηγηθεί ¨μασάζ" από τον κ. Έξαρχο σε όσους υπήρχε υποψία ότι θα το καταψηφίσουν
- Διευκρινίσεις της τελευταίας στιγμής για το ειδικό τέλος από τον κ. Βενιζέλο
- Ισχυρότατα τα μέτρα ασφαλείας έξω από την Βουλή

Παρά τις διαφωνίες τελικά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τελικά η ρύθμιση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα πέρασε από τη Βουλή και υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα και ναι ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων, των ιδιοκτητών των κτηρίων που είναι μισθωμένα στο Δημόσιο, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο.
«Ακούω να υπάρχουν διάφορες φήμες ή μύθοι σε σχέση με το ειδικό τέλος. Από κανένα στοιχείο ή σημείο δεν προκύπτει εξαίρεση για τους ιδιοκτήτες που είναι μισθωμένα στο Δημόσιο και σε ΝΠΔΔ. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να εξαιρεθούν ιδιοκτήτες, ιδίως δε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Αν στους καταλόγους της ΔΕΗ καταγράφεται το Δημόσιο ως υπεύθυνο για την καταβολή των τελών, το Δημόσιο θα αναζητήσει ως υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η εξαίρεση που ισχύει για τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών, δέον να θεωρείται πως ισχύει και τους αντίστοιχους χώρους των τουριστικών καταλυμάτων. Επανέλαβε δε, πως στην υπουργική εγκύκλιο με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υπόχρεους εκείνους, που εξαρτώνται από ηλεκτρικές συσκευές (άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια κλπ.).
«Τέτοιου είδους ζητήματα θα λυθούν ρητά με την εγκύκλιο και την εφαρμοστική απόφαση και θα αντιμετωπιστούν με τον πλέον ευαίσθητο τρόπο. Σημασία έχει να μπορέσουμε να πετύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο του 2011 και 2012. Όλη η ρύθμιση θα ενταχθεί στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε συνολικά το ζήτημα της επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, όπου συναντώνται και οι δύο όψεις της οικονομίας - επίσημη και ανεπίσημη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!