tromaktiko: Απαράδεκτη αντιμετώπιση στο Cash

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Απαράδεκτη αντιμετώπιση στο Cash



Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια διόλου ευχάριστη εμπειρία μου, η οποία πραγματικά μου έδωσε να καταλάβω πολύ καλά πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Την Παρασκευή που πέρασε τόλμησα να πάω να πιω ένα ποτό με την κοπέλα μου στο Cash στο Κεφαλάρι, το οποίο είναι ένα από τα πιο συζητημένα "μαγαζιά" αυτόν τον καιρό. Έχω πάει μάλιστα αρκετές φορές εκεί στο παρελθόν, χωρίς να γνωρίζω βέβαια σε τι μέρος πήγαινα πραγματικά.

Για να είμαι πιο σαφής, "τόλμησα" όπως προανέφερα να πάω εκεί φορώντας ένα κοντό παντελόνι και μια μακό μπλούζα, και τα δύο αρκετά καλαίσθητα για να ισχυριστεί κανείς πως δεν ήμουν ευπρεπώς ενδεδυμένος (αν και κάτι τέτοιο είναι εντελώς υποκειμενικό για κάποιους).

Μόλις πήγα να μπω, ο άνθρωπος της πόρτας μου ανέφερε ότι "δεν εξυπηρετούνται βερμούδες". Εκείνη τη στιγμή τα έχασα, αλλά όπως θα έπρεπε άλλωστε, έμεινα ψύχραιμος. Ρώτησα το λόγο και μου επανέλαβε πως έτσι του έχουν πει και δεν πρόκειται να περάσω μέσα (νομίζω απαγορεύεται κάτι τέτοιο, αν δεν κάνω λάθος).

Να επαναλάβω πως ούτε έβρισα, ούτε έκανα κάποια προσβλητική ενέργεια. Απλώς ανέφερα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Στη συνέχεια βγήκε ο υπεύθυνος του καταστήματος ο οποίος με ρωτούσε το όνομα μου. Φυσικά δεν του το έδωσα διότι δεν είχε λόγο να το έχει. Αν του το έλεγα δηλαδή και μάθαινε ποιος είμαι, τι θα γινόταν; Τι θα άλλαζε;

Κάλεσα λοιπόν την Αστυνομία για να λύσει αυτή το θέμα, μιας και η όλη ενέργεια ήταν εξόχως προσβλητική, μπροστά σε κόσμο που με γνωρίζει, καθώς και σε φίλους που ήταν μέσα και με περίμεναν.

Μόλις αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος ότι θα γίνει θέμα με τον ερχομό της Αστυνομίας, άρχισαν να είναι λεκτικά επιθετικοί (επαναλαμβάνω μπροστά στον κόσμο, γεγονός που με εξευτέλιζε). Ο έταιρος άνθρωπος της πόρτας με αποκάλεσε ΑΛΗΤΗ που τόλμησα να πάω έτσι στο κατάστημα τους, καθώς μου έκανε και συστάσεις για το πως να ντύνομαι (Συστάσεις αγαπητέ δεν παίρνω από κανέναν, ειδικά από εσάς που δε με γνωρίζετε, δε σας γνωρίζω και σε τελική ανάλυση είστε εκεί για άλλο λόγο και όχι για να κάνετε προτροπές και να ορίσετε ποιος θα μπει και ποιος όχι).

Μόλις του είπα ότι το να με βρίζει μου δίνει το δικαίωμα να του κάνω καταγγελία, μου ανέφερε ότι κάλλιστα βρίσκει 3 ψευδομάρτυρες που να μαρτυρούν ότι τον έβρισα. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αστείο εφόσον όχι μόνο το ήθος μου δεν είναι έτσι, αλλά και πάλι δε θα εκφραζόμουν κατ' αυτόν τον τρόπο, χάνοντας το δίκιο μου (γιατί να κάνει όμως κάτι τέτοιο;)

Προφανώς το έκανε για να με εκνευρίσει (ξέρει καλά τη δουλειά του-αλλά ξέρω κι εγώ τη δική μου).

Μου ανέφερε επίσης ότι μέσα υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που έτρωγαν και θα αηδίαζαν εάν με έβλεπαν έτσι όπως ήμουν ντυμένος. Πραγματικά ψαχνόμουν να δω πόσο άσχημα είχα ντυθεί, αλλά όχι μόνο το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά και δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα να με βρίσουν και να με κρίνουν.

Εν ολίγοις και αφού μου απήγγειλαν διάφορα τέτοια ποιήματα, είπα στο περιπολικό να μην έρθει γιατί τελικά με άφησαν να μπω. Δεν είχε νόημα να συνεχιστεί αυτός ο τραγέλαφος.

Φυσικά, ούτε με άφησαν, ούτε και θα έμπαινα αν με άφηναν.

Τους είπα ότι το πιο ωραίο και πραγματικά πολιτισμένο θα ήταν να μας άφηναν να περάσουμε (μιας και είμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ) και άλλη φορά, εάν ενοχλούνται από το θέμα της βερμούδας, έχω κάθε καλή διάθεση να το σεβαστώ και να πράξω αναλόγως φορώντας άλλο ρούχο.

Το πρόβλημα είναι ότι με έβρισαν παρ' όλη την καλή μου διάθεση να το συζητήσουμε, παρ' όλη τη σωστή συμπεριφορά μου και παρόλο που ήμουν πελάτης.

Πολύ λανθασμένη συμπεριφορά αγαπητοί. Θυμηθείτε ότι τα καταστήματα του είδους σας ορίζονται από τη μόδα και πρέπει να προσέχετε πως φέρεστε γιατί στην ίδια γειτονιά είμαστε όλοι και εγώ δεν είχα καμιά πρόθεση να σας προσβάλλω. Εσείς γιατί το κάνατε αυτό; Για μια βερμούδα;

Θα μπορούσατε να φερθείτε αλλιώς, Σας το είπα εξάλλου.

Φιλικά πάντοτε
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!