tromaktiko: Γ. Καρασμάνης: «Απαντήστε ξεκάθαρα, με ποιες τελικά τιμές θ’ αποζημιωθούν οι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών που επλήγησαν από τη διατροφική κρίση με το βακτήριο E.coli»

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: «Απαντήστε ξεκάθαρα, με ποιες τελικά τιμές θ’ αποζημιωθούν οι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών που επλήγησαν από τη διατροφική κρίση με το βακτήριο E.coli»



από το Γραφείο Τύπου
Προς τον κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την υπ’ αριθ. 18229/21-06-2011 ερώτησή μου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η νέα διατροφική κρίση και στους Έλληνες παραγωγούς κηπευτικών ( αγγούρια, ντομάτες,, κολοκύθια, πιπεριές, μαρούλια, αντίδια ) με το βακτήριο E.coli, σας επεσήμανα ότι οι όροι εφαρμογής του προγράμματος έκτακτων αποζημιώσεων ύψους 210.000.000 ευρώ, όπως αυτοί διατυπώνονται στον κοινοτικό κανονισμό 585/2011, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ευνοϊκοί για τους Έλληνες παραγωγούς ( αυτό βεβαίως ισχύει διότι εκτός των άλλων, δεν αποζημιώνονται και οι παραγωγοί που διέθεσαν τα προϊόντα τους στην αγορά, παρά το γεγονός ότι αυτό το έπραξαν σε εξευτελιστικές τιμές ).

Για το λόγο αυτό σας έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις, προκειμένου οι Έλληνες παραγωγοί να ενταχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο συγκεκριμένο κανονισμό, χωρίς να υπάρξουν αποκλεισμοί και αδικίες εις βάρος τους που θα επιδεινώσουν την ήδη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται.

Επειδή όμως, όχι μόνο δεν δώσατε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που σας έθεσα, αλλά έχει αναπτυχθεί και έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει περικοπή του ποσού των αποζημιώσεων των δικαιούχων παραγωγών, σε σχέση με τα αρχικώς εξαγγελθέντα.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ εκ νέου κύριε Υπουργέ και παρακαλείσθε να είστε σαφής,

Με ποιες τελικά τιμές και πότε θ’ αποζημιωθούν οι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών που θα ενταχθούν στο σχετικό κανονισμό;

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!