tromaktiko: H διπλωματία του ... σού'πα μου'πες !

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

H διπλωματία του ... σού'πα μου'πες !



Γεγονός είναι, ότι δηλώσεις του τύπου σου`πα μου`πες, δεν έχουν θέση στην Διπλωματία. Και οι Τούρκοι στην δύσκολη αυτή συγκυρία... προσπαθούν από κάπου να πιαστούν.

Αυτό θα έπρεπε να το γνώριζε ο Πρωθυπουργός, όταν αποφάσιζε να πραγματοποιήσει -σε μια τόσο κρίσημη στιγμή- τηλεφωνική επαφή με τον Ερντογάν. Ηταν επόμενο ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν θα άφηνε μια ... τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Μια ευκαιρία για να προβληματίσει Ισραηλινούς και Κυπρίους!

Κατά τα άλλα, σε μια ... ανέξοδη -διπλωματικά- αναδίπλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά την αντίδραση που προκάλεσαν όσα ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και της Τουρκίας Τ. Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί η διάψευση από τον Ελληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλ. Μόσιαλο του ισχυρισμού του Αρίντς, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι «μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση».

«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες», ανέφερε ο Αρίντς, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας», υποστήριξε.

«Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» πρόσθεσε.

«Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες», κατέληξε.
www.aegeantimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!