tromaktiko: Απάντηση στο "Είναι όντως μεγάλη εταιρεία η HOL;"

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση στο "Είναι όντως μεγάλη εταιρεία η HOL;"



Επειδη κατα καιρους διαβαζω κ ακουω διαφορα οσον αφορα την hol κ αλλους εναλλακτικούς παροχους τηλεφωνιας -ιντερνετ ηθελα να παραθεσω την αποψη μου.

Θα απαντησω πρωτα στην αναρτηση για την ακυρωση στον Βόλο. Δεν μας αναφερεις τον λογο ακυρωσης. Προφανώς για να ακυρώθηκε κατι συμβαινει αλλα τι? Για να σε εστειλαν στον ΟΤΕ σημαίνει οτι κατι απο μεριας κεντρικου δικτυου που ειναι ευθυνης ΟΤΕ, δεν εχει ολοκληρωθει οπως καποια μελετη πολυκατοικιας, δεν υπηρχαν διαθεσιμες θυρες σε box ισως. Υπάρχουν πολλες περιπτωσεις που η λυση δινεται μονο απο τον ΟΤΕ.

Ολοι οι εναλλακτικοι παροχοι εχουν ευθυνη στα μηχανηματα τους που συνδεονται στο κεντρικο δικτυο που ειναι ευθυνης ΟΤΕ, ενημερωθειτε επιτελους σωστα. Το καλωδιακο δικτυο ειναι του ΟΤΕ κ οταν κανεις αιτηση σε οποιαδηποτε αλλη εταιρία, νοικιαζεις ενα υπαρχον δικτυο και απλα ο παροχος κουμπονει τα μηχανηματα του. Ολη η μελετη, εγκατασταση γραμμων την κανει ο ΟΤΕ. Ο παροχος αν δεν υπαρχουν ολες οι καταλληλες προυποθεσεις απο μεριας ΟΤΕ δεν μπορει να τραβηξει δικια του γραμμη.

Τα χρονικα περιθωρια

Η ολη αργοπορια οφείλεται καθαρα στο νομιμο δικαίωμα του ΟΤΕ να προχωρησει σε εγκατασταση του βροχου μεσα σε 25 εργασιμες αν δεν κανω λαθος. Αν ο ΟΤΕ ξεκινησει την εγκατασταση στις 15 μερες κ βρει καποιο προβλημα, οπως νεα πολυκατοικια που δεν εχει γινει μελετη, θα γυρισει πισω στον παροχο τοτε την απαντηση αδυναμιας κατασκευης. Οποτε τοτε θα σε ενημερωσει ο παροχος σου και αναγκαστικα θα πρεπει να απευθυνθεις εσυ στον ΟΤΕ.

Οπτικες ινες

Δεν μπορω να ακουω η HOL εβαλε οπτικες ινες, αλλα η ταχυτητα μου παραμενει ιδια με αυτην που ειχα στον αλλον παροχο! H οπτικη ινα περναει εξω απο το σπιτι μου, αλλα πιανω μονο 6mbit. Δηθεν δικτυο οπτικων ινων!

Ξανα λεω.... ενημερωθειτε σωστα για ακομα μια φορα!

Η οπτικη ινα που περναει εξω απο το σπιτι σας, δεν εχει καμια σχεση με την ταχυτητα σας, γιατι απλα δεν συνδεεστε στην οπτικη ινα, θα περασουν αρκετα χρονια για να εχετε οπτικη ινα που θα σας δινει ιντερνετ στο σπιτι!

Οι οπτικες ινες περαστηκαν για να ενωσουν τα αστικα κεντρα κ οχι το αστικο κεντρο με τους πελατες. Για ποιοτικοτερο δικτυο κ μεγαλυτερες μελλοντικες χρησεις.

Απο το αστικο κεντρο ως τον πελατη υπαρχει ο χαλκος που υπηρχε κ το καλωδιακο δικτυο του ΟΤΕ που υπηρχε! Η ταχυτητα σου σε οποια εταιρια κ να πας θα ειναι πανω κατω η ιδια + - 2μβιτ, αναλογως το snr... το οποιο εχει κ τις αναλογες επιπτωσεις οσο χαμηλωνει. Δεν θα επεκταθω σε τεχνικα θεματα. Η ταχυτητα σου ειναι καθαρα αναλογη της αποστασης σου απο το αστικο κεντρο, αν εισαι 4χλμ σε καμια εταιρια δεν θα πιασεις παραπανω απ οτι πιανεις τωρα... εξασθενει το σημα!

Επειδη εχω γραψει ηδη πολλα κ πολλοι θα βαρεθηκατε να διαβαζετε, θα κραξω τα υπολοιπα θεματα παραπονεμενων πελατων απο εταιριες τηλεπικοινωνιων για προβληματα που εχουν στις γραμμες τους κ η εταιρια δεν τους το λυνει σε αλλο post γιατι ειναι πολλα! Το μονο που θα πω ειναι οτι μια γραμμη εχει 2 περιοχες ευθυνης, μια του δικτυου (παροχος - οτε) κ μια του πελατη... Λοιπον πελατες φροντιστε παρακαλω να ειστε ενταξει εσεις απο μεριας σας, γιατι δεν σας φταιει η εταιρια αν εχετε βαλει σε μια πριζα 5-6 συνεχομενους διακλαδωτες (που ολο κ καποιος θα εχει βραχυκυκλωσει) πανω σε ενα φιλτρο, φαξ (2000nf capacitance) 3-4 τηλεφωνα, 2-3 μηχανηματα πιστωτικων καρτων κ εναν συναγερμο. Μπορει αυτο να λειτουργησε κάποια χρονια, αλλα δεν σημαινει οτι ειναι κ σωστο κ οτι δεν μπορει να χαλασει...

Ααα! Και η τηλεφωνικη συσκευη σας που δουλευει 20 χρονια καλα (απ την εποχη του παππου μου) δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χαλασει (ξαφνικα!!!). Επισης τοτε δε υπηρχε το ιντερνετ... τα 4500nf που προσθετει στην γραμμη, καποτε στο τηλεφωνο μπορει να μην δημιουργουσαν προβλημα, αλλά πλεον δεν μπορει να λειτουργησει συνδυαστικα με adsl κλπ

Τελος! Δεν περιγραφω αλλο!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!