tromaktiko: Η Πυροσβεστική κατέβασε από το site της, τα στατιστικά των πυρκαγιών 2011

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η Πυροσβεστική κατέβασε από το site της, τα στατιστικά των πυρκαγιών 2011



Η Πυροσβεστική κατέβασε παράνομα και αυθαίρετα από το site της, τα στατιστικά στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές 2011.
Η Πυροσβεστική, φοβούμενη τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα της δράσης της, αφαίρεσε παράνομα και αυθαίρετα από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, από το επίσημο site της (http://www.firesrervice./gr), συγκεκριμένα από τα ''ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ'' στοιχεία της, τις αγροτοδασικές πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις για το έτος 2001, γιατί την προαναφερόμενη ημερομηνία, σε πρόσφατη έρευνά μου, με τίτλο ''Απολογισμός Πυρκαγιών"ανέφερα στο προσωπικό μου blog (http://andrianos-firedepartment.blogspot.com), ότι για το διάστημα από 1/1 μέχρι 31/8, εφέτος, αυξήθηκαν οι πυρκαγιές, σε ποσοστό 6,7% και οι καμένες εκτάσεις σε ποσοστό 95,6%, σε σχέση με το 2010. Δεν άρεσε αυτό στον Αρχηγό Π.Σ, γιατί εμφανίζεται μια εικόνα χειρότερη από πέρυσι, κι έτσι δόθηκε η εντολή να αφαιρεθούν τα εν λόγω στοιχεία για να μην γίνεται έλεγχος και κριτική της δράσης της. Για το σκοπό αυτό υπέβαλα την κατωτέρω καταγγελία, προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιτζή, που έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης

1) Μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου 2011, στο επίσημο site του Πυροσβεστικού Σώματος, http://www.fireservice.gr, όπου υπάρχει παράθυρο με τα ''ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ'' στοιχεία, καθημερινά γινόταν ενημέρωση των αγροτοδασικών πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων, σε όλους του Νομούς και Περιφέρειες της χώρας.

2) Είμαι διαχειριστής του blog http://andrianos-firedepartment.blogspot.com , και, όπως θα διαπιστώσετε, ασχολούμαι με Έρευνες - Μελέτες, σχετικά με την εγκληματικότητα των εμπρησμών. Την 1η Σεπτεμβριου 2011, ανάρτησα μία έρευνα για τις πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις, με τίτλο ΄΄Απολογισμός των πυρκαγιών'' για το διάστημα από 1/1/ μέχρι και 31/8/, τόσο για το 2011, όσο και το 2010.

3) Επειδή, ως φαίνεται, η αλήθεια για την πραγματική εικόνα των πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων για το 2011, δεν άρεσε στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, την 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09:00, διαπίστωσα, ότι αφαιρέθηκαν σκόπιμα και προφανώς μη νόμιμα, πρωτίστως κατά παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, τα στατιστικά στοιχεία τρέχοντος έτους 2011, για να μην υπάρχει δημοσίοτητα και διαφάνεια των εν λόγω στοιχείων.

4) Κατόπιν των ανωτέρω, καταγγέλλω την ανωτέρω παράνομη συμπεριφορά του Αρχηγού Π.Σ, Αντιστράτηγου, κ. Στέλιου Στεφανίδη και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιότητα των συγκεκριμένων στοιχείων.

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011
Με σεβασμό
Ανδριανός Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος Π.Σ, ε.α
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!