tromaktiko: Top 10: Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Top 10: Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011




Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (2)
H καρδιά της αυτοκίνησης χτυπάει στη Φρανκφούρτη, όπου διεξάγεται μία από τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες εκθέσεις στον κόσμο.
Δεκάδες νέα μοντέλα, εντυπωσιακά πρωτότυπα και αιθέριες υπάρξεις κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας τον θαυμασμό των επισκεπτών. Δείτε τα 10 πιο εντυπωσιακά πειραματικά μοντέλα που ξεχώρισαν στην έκθεση…


Aρ. 10 : Mercedes Banz F125

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (1)
Χρησιμοποιεί 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό. Η ισχύς του αντλείται από μια συστοιχία κυψέλων υδρογόνου, επιταχύνει από τα 0 ως τα 100χλμ/ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα και η αυτονομία τα 1000 χιλιόμετρα!

Aρ. 9 : Chevrolet Miray

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (2)
Miray στα κορεάτικα σημαίνει μέλλον και το concept υβριδικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας έχει όντως μέλλον μέχρι να φτάσει σε φάση παραγωγής. Χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 20 ίππων ο καθένας που φορτίζουν μεταξύ άλλων από την ενέργεια που παράγεται με το φρενάρισμα.

Aρ. 8 : Toyota Ft-86 II

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (3)
Εντυπωσιακό κουπέ με καυτές γραμμές, που αποτίουν φόρο τιμής στα σπορ μοντέλα της Toyota. Θα κυκλοφορήσει στην τελική μορφή του το 2012 με κίνηση στους πίσω τροχούς , πολύστροφο κινητήρα μπόξερ και σαζμάν 6 σχέσεων. Το χαμηλό κέντρο βάρους εγγυάται απολαυστική αίσθηση οδήγησης.

Aρ. 7 : Jaguar C-X16 Concept

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (4)
Σπορ υβριδικό μοντέλο κατά την εταιρεία η μετενσάρκωση της θρυλικής E-Type σε μοντέρνα εκδοχή. Το C-X16 συνδυάζει βενζοκινητήρα 3 λίτρων που αποδίδει 380 ίππους ενώ ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να προσθέσει άλλους 95. Επιταχύνει 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 299χλμ. Με τον ηλεκτροκινητήρα αναπτύσσει ταχύτητες έως και 80 χλμ/ ώρα και θα κυκλοφορήσει το 2012.

Aρ. 6 : Peugeot HX1

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (5)
Εντυπωσιακό design για ένα μοντέλο εξοπλισμένο με μπαράκι, καφετιέρα εσπρέσο και επενδύσεις με μάρμαρο Ιταλίας. Κάτω από το καπό του φέρει τεχνολογία Hybrid4, που συνδυάζει την τετρακίνηση με έναν ντίζελ κινητήρα 2.2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη ισχύς τους αγγίζει 299 ίππους ενώ η αυτονομία μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ φτάνει τα 20χλμ.

Aρ. 5 : Audi Urban Spyder

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (6)
Η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του 30. Το διθέσιο μοντέλο παρουσιάστηκε με κλειστό και ανοιχτό αμάξωμα. Με μήκος 3,2 μέτρα και βάρος 480 κιλά, το Urban Concept Spyder διαθέτει δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες ισχύος 20 ίππων και φορτίζεται μέσα σε 20 λεπτά.

Aρ. 4 : Cadillac Ciel

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (7)
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες γι’ αυτό θεωρείται βέβαιο ότι η Cadillac Ciel δεν πρόκειται να περάσει σε φάση παραγωγής. Το ανοιχτό, τετραθέσιο μοντέλο είναι υβριδικό με μήκος 5.1 μέτρα και συνδυάζει ένα V6 κινητήρα 3.6 λίτρων με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει συνολικά 425 ίππους.

Aρ. 3 : Citroen Tubik

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (8)
Ένα βαν μεταφοράς προσωπικού που έρχεται από το μέλλον και με κύριο μέλημα του να μετατρέψει το ταξίδι των επιβατών σε μια ευχάριστη εμπειρία. Με μήκος 4.8 μέτρων έχει χώρο για εννέα επιβάτες σε ένα σαλόνι που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής. Κάτω από το καπό του Tubik δεσπόζει η τεχνολογία Hybrid4, η οποία συνδυάζει ένα ντίζελ μοτέλ με την ηλεκτροκίνηση.

Aρ. 2 : VW Up Giugiario

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (9)
Πανέμορφη πειραματική εκδοχή του λιλιπούτειου Up δια χειρός του οίκου Italdesign του Giugiario , ο οποίος έχει εξαγοραστεί από την VW. Το ξύλινο πάτωμα σαν κατάστρωμα θαλαμηγού και ο στυλάτος συνδυασμός μπλε και λευκών χρωματισμών μετέφεραν τη Μεσόγειο στη Φρανκφούρτη.

Aρ. 1 : Maserati Cubang

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (10)
Το Cubang concept το είχαμε δει για πρώτη φορά το 2003 στο Ντιτρόιτ, όμως τώρα οι Ιταλοί μας παρουσίασαν την σχεδόν τελική του έκδοση που θα μπει στην παραγωγή.Τo Cubang βασίζεται στο πάτωμα του Jeep Grang Cherokee, όμως οι άνθρωποι της εταιρίας τονίζουν ότι «ο σχεδιασμός, ο κινητήρας, η ανάρτηση, τα φρένα, το κράτημα και οι επιδόσεις θα είναι 100% Maserati».

Πηγή: menslounge.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!