tromaktiko: Π.Ο.Υ.Ε.Φ.: 3η εβδομάδα κινητοποιήσεων, αποκλεισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Υ.Ε.Φ.: 3η εβδομάδα κινητοποιήσεων, αποκλεισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης



από το Γραφείο Τύπου
Η Ομοσπονδία μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη... εβδομάδα από 17-10-2011 έως 21-10-2011.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

Δευτέρα 17-10-2011: Στάσεις εργασίας κατά τις ώρες 07:00 πμ έως 11:00 πμ & 15:00 μμ έως 19:00 πμ

Τρίτη 18-10-2011: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Τετάρτη 19-10-2011: Συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ , Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Πέμπτη 20-10-2011: Συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Παρασκευή 21-10-2011: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Σε συνέχεια της πετυχημένης διαμαρτυρίας μας και αποκλεισμού του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ένστολη διαμαρτυρία και αποκλεισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Τετάρτη 19-10-2011.

Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την κατάθεση του νέου φτωχολογίου (η κυβέρνηση το ονομάζει μισθολόγιο) στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.

Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση, αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ :

· Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων). Μόνο στη φυλακή Κορυδαλλού οφείλονται περίπου 13.000 ημέρες δεδουλευμένης εργασίας σε 210 υπαλλήλους.

· Η εργασία στο χώρο των φυλακών είναι η κατά γενική ομολογία η χειρότερη όλων στο δημόσιο καθώς τόσο η επικινδυνότητα όσο και συνθήκες εργασίες δημιουργούν μείγμα επικίνδυνο. Απόδειξη σε αυτό : ούτε μια αίτηση μετάταξης προς την υπηρεσία μας και παρόλα αυτά έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρους αδυναμίας της Πολιτείας, να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων .

· Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

· Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

· Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον περιορισμό του 1 προς 10 και άμεσες προσλήψεις εξωτερικών φρουρών για κάλυψη των μισών και πλέον οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.

· Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας.

· Άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών (Νυχτερινά, εξαιρέσιμα).

· Μη περεταίρω μείωση μισθού και αποδοχών.

· Μισθολογική και θεσμική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε.

· Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού. 

Στην χειρότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις απαντάμε με το μόνο όπλο μας: την αφοσίωση στην εργασία μας και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Για την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από τα ελάχιστα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Απεργούμε διότι αγαπούμε την δουλεία μας και διότι έχουμε απολυτή επίγνωση της προσφοράς μας στον ιδιαίτερο χώρο τον φυλάκων.

Μερικά αγαθά όπως αυτό της ασφάλειας και της ζωής του ανθρώπου, που αποτελεί το εργασιακό μας αντικείμενο, είναι αδιαπραγμάτευτα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, της προσωπικής μας ασφάλειας και της διαβίωσης των οικογενειών μας, αφού η Πολιτεία μας προδίδει μέρα με τη μέρα.

Όπλο μας είναι η εργασία μας και αυτή και μόνο προβάλλουμε στις διεκδικήσεις μας.

Ό αγώνας για αξιοπρέπεια είναι μονόδρομος, θα βγάλει εμάς νικητές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!