tromaktiko: Υπηρέτες της τάξης ή τα γιουσουφάκια των διοδίων;

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Υπηρέτες της τάξης ή τα γιουσουφάκια των διοδίων;



Αγαπητέ κε Υπουργέ. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Αστυνόμο Τσιάκα που υπηρετεί (ως επόπτης;) στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Πριν 10 περίπου μέρες υπέπεσα στο παράπτωμα των διοδίων… Έμενα Αγ. Παντελεήμονα, ήθελα να πάω Λιτόχωρο (5χλμ απόσταση), ακολούθησα τις οδηγίες του ξενοδόχου, αλλά δυστυχώς «έχασα» τον παράδρομο.

Τα όργανα της τροχαίας ή αλλιώς οι επόπτες των διοδίων, εφόσον (φαντάζομαι) σταμάτησαν ύποπτους για λαθρομετανάστευση, ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών, ύποπτους ως κακοποιούς, ύποπτους για κάθε αδίκημα… πετάχτηκαν ως αίλουροι στη μεσαία λωρίδα στην εθνική για να σταματήσουν εμένα που δεν πλήρωσα διόδια!

ΑΞΙΟΙ! ΑΞΙΟΙ! ΑΞΙΟΙ!

Βέβαια τα παλικαράκια είχαν εντολές από αλλού όπως είπαν…

Εφάρμοσαν λοιπόν το γράμμα του νόμου… πινακίδες, άδεια, δίπλωμα και 200ευρώ πρόστιμο. Είχαν την καλοσύνη να μου πουν ότι ο κος διοικητής ο Αστυνόμος Τσιάκας με μια αίτηση-ένταση που θα κάνω, θα μου γυρίσει τις πινακίδες νωρίτερα εφόσον πληρώσω το πρόστιμο.

Έτσι λοιπόν πλήρωσα το πρόστιμο, έστειλα την ένσταση (για την άδεια-δίπλωμα-πινακίδες) και περίμενα 10 μέρες για να το ελέγξει…

Στην αίτηση περίγραφα το συμβάν και ζητούσα την επιείκεια του, δλδ να πάρω νωρίτερα της πινακίδες, διότι ως μακροχρόνια άνεργος (2 χρόνια τώρα) αλλά και με σύζυγο που δουλεύει ημιαπασχόληση και με ένα μικρό παιδάκι, το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύτιμο για τις μετακινήσεις της οικογένειας μου.

Ο Αστυνόμος Τσιάκας, ως φιλεύσπλαχνος; ως οικογενειάρχης; ως πατέρας; ή ως προστάτης των διοδίων απέρριψε την αίτηση μου.

Αιτούμε λοιπόν την εύφημο μνεία γιατί πάνω απ’ όλα το καθήκον… να σταματάει άνεργους που περνάνε διόδια, να «τιμωρεί» ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα, φτωχούς, οικογενειάρχες κτλ κτλ

Τα παιδιά του πρέπει να είναι περήφανα για αυτόν!
ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!