tromaktiko: Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την Μπανγκόκ ενόψει νέων πλημμυρών

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την Μπανγκόκ ενόψει νέων πλημμυρών



Οι Αρχές της Ταϊλάνδης διέταξαν αργία πέντε ημερών, προκειμένου να επιτρέψουν στους κατοίκους της Μπανγκόκ να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, ενόψει των νέων πλημμυρών που αναμένονται στην πόλη.
Εκατοντάδες είναι οι νεκροί στις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες.

Η αργία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα και ισχύει σε 20 περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή.

Χιλιάδες άτομα επιχειρούν να διαφύγουν με λεωφορεία και τρένα, ενώ γεμάτοι είναι και οι δρόμοι της πόλης.

Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων της πόλης ήταν γεμάτος κόσμο και οι κάτοικοι χρειάστηκε να περιμένουν πολλές ώρες, μέχρι να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που θα τους μετέφερε εκτός της πρωτεύουσας.

Οι κάτοικοι βόρειων προαστίων της Μπανγκόκ, μερικές από τις οποίες έχουν καλυφθεί κατά 90% από νερό, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους.

Άλλοι προσπάθησαν να οχυρώσουν τα σπίτια τους, με σακιά από άμμο. Πολλά καταστήματα διανέμουν ρύζι και αυγά σε ανήσυχους κατοίκους, ενώ έχει αυξηθεί η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των χειρότερων πλημμυρών της Ταϊλάνδης εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η καταστροφή αποτελεί ισχυρό «τεστ» για την πρωθυπουργό της χώρας, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο και έχει κατηγορηθεί ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις απειλές για τις πλημμύρες.

Το Φόρεϊν Όφις στη Βρετανία προειδοποίησε να μην γίνονται στην περιοχή ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!