tromaktiko: Λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γιου του Καντάφι

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γιου του Καντάφι



Στον ζωντανό γιο του Μουαμάρ Καντάφι επικεντρώνεται τώρα το λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνουν οι εξεγερμένοι, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ προσπαθεί να διαφύγει από τη Σύρτη, με κατεύθυνση τα σύνορα της Λιβύης με το Νίγηρα, προκειμένου να βρει σίγουρο άσυλο.

Ο «σκληροπυρηνικός» γιος του Καντάφι – και ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για το ΕΜΣ - πιστεύεται ότι κινείται με μια οχηματοπομπή θωρακισμένων αυτοκινήτων και κατευθύνεται προς τον Νίγηρα. «Τον ψάχνουμε. Οι μαχητές στην περιοχή είναι σε πλήρη συναγερμό» δήλωσε ο Αμπντούλ Ματζίντ Μλέγκτα, ανώτερος στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύη.

Το Al Arabiya μετέδωσε χθες ότι ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ σκοτώθηκε μαχόμενος στο πλευρό του πατέρα του στη Σύρτη , ενώ άλλα πρακτορεία ανέφεραν είτε ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί είτε ότι συνελήφθη και αυτός από τους αντικαθεστωτικούς.

Προκειμένου να μην έχει την ίδια μοίρα με τον πατέρα του και τον αδερφό του, Μοτασίμ, η Interpol κάλεσε την Πέμπτη τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ να παραδοθεί, προσφέροντάς του ασφαλή μετακίνηση στη Χάγη όπου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θέλει να τον δικάσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το θλιβερό τέλος του Μουαμάρ Καντάφι

Κάθε ώρα που περνάει , νέες φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο του άψυχου σώματος του Λίβυου Συνταγματάρχη κάνουν τον γύρο του κόσμου, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες αιχμαλωσίας και θανάτου του.

«Υπάρχουν δύο Video - στο ένα εμφανίζεται ζωντανός και στο άλλο νεκρός – και 5 διαφορετικές εκδοχές για το τι πραγματικά συνέβη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ύπατης αρμοστού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του συνταγματάρχη, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ο Μουμάρ Καντάφι εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους εξεγερμένους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!