tromaktiko: Πού είναι η εκκλησία;

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πού είναι η εκκλησία;



Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος.
Και εξηγούμαι. Δημόσιος υπάλληλος με γενναία περικοπή μισθού, με απειλές για επερχόμενες, νέες, ακόμη γενναιότερες περικοπές μισθού, με ωράριο, κάρτα και διευθυντή.
Έχω την ατυχία να συνυπάρχω με μια άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, αφανών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν καμία από τις παραπάνω υποχρεώσεις, αντιθέτως έχουν μόνο προνόμια. Τους παπάδες!!!

Γνωρίζετε ότι όλον αυτό τον καιρό που η κοινωνία τα έχει βάλει με τους δημοσίους υπαλλήλους (λες και είμαστε υπεύθυνοι για όλα), η αγαπητή "κάστα" των προνομιούχων παπάδων έχει περάσει διακριτικά στο απυρόβλητο? Παρακαλώ, ανατρέξτε στις εικόνες που προβάλλουν τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στους Δ.Υ. Στη συνείδηση του μέσου ανθρώπου, ο Δ.Υ. είναι ο βολεμένος εργαζόμενος ο οποίος καθισμένος στη γραφειάρα του και μέσα από τα μυωπικά γυαλιά του κοιτάει με υπεροπτικό ύφος τον ταλαίπωρο πολίτη προσπαθώντας με κάθε μέσο να τον καταδυναστεύσει. Προσέξτε ότι απουσιάζουν παντελώς εικόνες εκκλησιών και παπάδων όταν αναφέρονται στους Δ.Υ.

Το ξέρετε ότι την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βάλλεται καθημερινά από απειλές εργασιακής εφεδρείας, οι παπάδες δεν έχουν εργασιακή εφεδρεία? Γιατί δεν βάζουμε σε εφεδρεία τις χιλιάδες των παπάδων? Αναζητούνται εναγωνίως από την κυβέρνηση 30.000 εφεδροι. Αναζητούνται όμως, μόνο από τις τάξεις των εργαζομένων. Σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο, οι παπάδες προτιμούν σκοπίμως να παραμένουν "οπισθοφυλακή", αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους στην πρώτη γραμμή, εξασφαλίζοντας με διακριτικά μειδιάματα τη θεσούλα τους, εξασφαλίζοντας το "σίγουρο" ενώ την ίδια ώρα τσεπώνουν και το παγκάρι.

Ε, όχι, δεν δέχομαι να συγκαταλέγομαι στην ίδια κατηγορία με τους ρασοφόρους.
Δεν δέχομαι να εργάζομαι 8 ώρες ημερησίως, όταν ο παπάς δουλεύει κατά βάση μια κυριακή την εβδομάδα για 3-4 άντε 5 ώρες... άντε και κάτι εσπερινούς...

Δεν δέχομαι να διορίζομαι με εξετάσεις γραπτές, προφορικές, ΑΣΕΠ, μόρια, όταν ο παπάς διορίζεται χωρίς τίποτα από όλα αυτά...
Που είναι η αξιοκρατία για τους παπάδες? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ΑΣΕΠ για τους παπάδες? που είναι, οέο??

Δεν δέχομαι να δίνω αναφορά σε τμηματάρχες, διευθυντές, γενικούς διευθυντές, υφυπουργούς, υπουργούς, όταν οι παπάδες δεν λογοδοτούν πουθενά παρά μόνο "κρίνονται" από τον Θεό..
Δεν δέχομαι να περικόπτεται γενναία ο δικός μου μισθός, όταν ήδη οι παπάδες παίρνουν πολύ περισσότερα από εμένα και βουτάνε και το παγκάρι (ολόκληρο)!!!
Δεν δέχομαι να φιλοξενώ στον κλάδο μου όλο το παπαδαριό...

Που είναι οι εκπροσώπηση των παπάδων στους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων? Ποιο σωματείο τους εκπροσωπεί? Που είναι η ΑΔΕΔΥ τους? Πότε συμμετείχαν οι παπάδες σε αγώνες, σε απεργίες, σε πορείες των Δημ.Υπ? όταν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ο μισθός τους μειώνεται δραματικά. Όμως οι παπάδες ποτέ δεν έχουν υποστεί μειώσεις μισθών από απεργίες, εφόσον ποτέ δεν απεργούν. Παρόλα αυτά διεκδικούν με σφοδρότητα όλες τις κατακτήσεις των Δημ.Υπαλλήλων. Εκ του ασφαλούς βέβαια. Βάζοντας μπροστά στους αγώνες όλους τους υπόλοιπους κλάδους και καλυμμένοι στην δήθεν "ιεροσύνη" τους.

Ντροπή σας, εγωιστές και συμφεροντολόγοι παπάδες!
Δεν είδα μέχρι τώρα την εκκλησία να βοηθάει κανέναν άνεργο, κανέναν άστεγο, κανέναν πολύτεκνο!!!

Είδα όμως τον κλήρο να ξεσηκώνεται και μόνο στην ιδέα να περικοπεί κατά 50% ο μισθός τους από το κράτος.
Πουθενά μα πουθενά αλλού ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, δεν πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος!!!

Φτάνει πια.. Έλεος, ψεύτες και υποκριτές!!!
Παρακαλώ όλα τα μπλογκ, τα ΜΜΕ και τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους να επιμείνουν στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!