tromaktiko: Ο Τσίπρας… φλερτάρει με τον Μίκη

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσίπρας… φλερτάρει με τον Μίκη



Η πολιτική συγκυρία μοιάζει να ευνοεί… σκανδαλωδώς τον Συνασπισμό, καθώς η πολιτική παράταξη της οποίας ηγείται... ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει διαρκώς έδαφος και… ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επωφελούμενη της προϊούσας φθοράς του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιστώνεται προσωπικά τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του, γνωρίζει ότι η ευκαιρία είναι μοναδική, και η συγκυρία ιδανική. Ανοίγοντας την πολιτική βεντάλια του Συνασπισμού σε δυνάμεις οι οποίες εκτείνονται, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι εκείνον της άκρας Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο θα εκφραστεί εκλογικά στην κάλπη με τη μορφή στήριξης στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Και θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την 3η θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται ως βέβαιη νικήτρια των εκλογών, και το ΠΑΣΟΚ το οποίο καταρρέει.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται ήδη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και ζυμώσεις με προσωπικότητες όπως τον Γιάννη Δημαρά, τη Σοφία Σακοράφα, τον Παναγιώτη Κουρουπλή, ακόμη και τον Αντώνη Κοτσακά, καθώς και άλλα στελέχη από το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, που έχουν διατυπώσει ευθέως την αντίθεσή τους με την πολιτική του Μνημονίου, την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», η πραγματικά μεγάλη κίνηση θα είναι η αίσια κατάληξη του φλερτ με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια εμβληματική για τον ελληνισμό προσωπικότητα, που έχει ιδρύσει την πολιτική κίνηση Σπίθα, και είναι πιθανό, αντί της αυτόνομης καθόδου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να προτιμήσει τη σύμπραξη με το μέτωπο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!